Vzhůru do Harrachova a ještě dál!

3 minuty čtení 01.02.2016 Sport

Ne nadarmo se našemu nejvyššímu pohoří přezdívá malé Alpy. Ačkoliv toto přirovnání může znít někomu poněkud nadneseně. Ten, kdo v Krkonoších už někdy byl, však ví, že na něm něco je. Už jen svou výškou je toto pohoří výjimečné – najdete v něm sedm z deseti nejvyšších vrcholů v České republice. Nadmořská výška ovšem není rozhodně to jediné, na co Krkonoše lákají. Pojďte se s námi vydat po stopách hraběte Harracha, které nás zavedou až do stejnojmenného města, které je především díky letům na lyžích známé po celém světě!

Skiareál Harrachov

Jarní prázdniny jsou tady!

1 minuta čtení 01.02.2016 Sport

Jarní prázdniny, netrpělivě očekávané všemi dětmi i jejich rodiči, začínají právě tento týden! Jelikož jsou ale tyto týdenní prázdniny rozděleny podle okresů, někteří školáci si na ně budou muset ještě nějakou chvíli počkat. Pojďte se podívat, kdy si zrovna Vy užijete zaslouženého volna ve znamení zimních radovánek třeba na některých českých horách!

Jarní prázdniny

Za lyžováním do skleněných hor

3 minuty čtení 25.01.2016 Sport

Jizerské hory – pohoří, které nese jméno podle řeky Jizery, je často označováno jako skleněné hory. Stopy slavné sklářské minulosti jsou zde patrné takřka na každém kroku. Milovníci toho lyžařského řemesla však ocení především kilometry sjezdových tratí v několika lyžařských střediscích – Tanvaldský Špičák, Albrechtice, Kořenov a samozřejmě také Ještěd s impozantní stavbou na vrcholu, která představuje dominantu celých Jizerských hor, patří mezi neoblíbenější zimní destinace. Pojďte se podívat, co všechno na Vás ve Skiareálu Ještěd čeká!

Ještěd

Hurá do stopy!

2 minuty čtení 19.01.2016 Sport

Zima už konečně dorazila i na Šumavu! 70 centimetrů prachového sněhu, skvěle upravené běžkařské stopy a krásná zimní atmosféra. Co více si může fanoušek běžeckého lyžování přát? Vydejte se zimnímu dobrodružství vstříc!

Běžkaři na Šumavě

Pustevny – poznejte krásy Moravskoslezkých Beskyd

4 minuty čtení 19.01.2016 Sport

Po celý rok obdivují kouzlo Moravskoslezských Beskyd turisté z Moravy, Čech, Slovenska i Polska a každoročně se zde koná mnoho významných sportovních, kulturních a turistických akcí. Hřebeny jsou protkány turistickými trasami různých obtížností, po jejichž zdolání je možnost odměnit se v řadě turistických chat a občerstvovacích stánků. Když to sněhové podmínky umožní, přijdou si v zimním období na své kromě pěších turistů také lyžaři a běžkaři. A co se vám vybaví, když se řekne Beskydy? – Radegast, zbojník Ondráš, Radhošť, Medvědí skála, Petr Bezruč, Lysá hora … a bezesporu také Pustevny.

Moravskoslezské Beskydy

  • 21 - 25 z 44 článků