3 tipy, kudy v zimě na Sněžku

5 minut čtení 27.02.2016 Sport

Název naší nejvyšší hory je odvozen od přídavného jména „sněžná – sněhem pokrytá“. Sněžka, majestátní hora tvarem připomínající trojboký jehlan, je odvěkým symbolem Krkonoš. Na její vrchol vede hned několik více či méně náročných tras včetně té nejsnadnější za pomoci nové kabinové lanovky vedoucí z Pece pod Sněžkou až na samý vrchol. Každá cesta ovšem má své kouzlo. Kudy se na Sněžku vydáte vy?

Sněžka

Za duchem Rampušákem do Orlických hor

3 minuty čtení 24.02.2016 Sport

Tak jako má naše nejvyšší pohoří svého ochránce Krakonoše, Orlické hory mají zase ducha Rampušáka. Jenomže zatímco postava Krakonoše má kořeny v lidové slovesnosti, Rampušák vznikl spíše jako parodie svého známějšího kolegy. Ať tak či tak, Orlické hory nezůstávají v nabídce lyžařských areálů pozadu. Skiareál Deštné a Říčky patří k nejvyhledáva­nějším centrům zimních sportů u nás. A protože je celá oblast proslulá také svojí sklářskou minulostí, nenajdete tam jiné sněhové vločky než ty, co se křišťálově třpytí…

Orlické hory

Zalyžujte si v největším lyžařském resortu v České republice!

2 minuty čtení 17.02.2016 Sport

Černá hora, Pec pod Sněžkou, Černý důl, Velká Úpa a Svoboda nad Úpou – to je pět lyžařských areálů, které tvoří největší skiresort v České republice. Celkem 40,5 km prosluněných sjezdových tratí, moderní vyhřívané lanovky a navíc možnost lyžovat ve více areálech v jeden den. Mezi jednotlivými skiareály se dá pohybovat buďto přímo na lyžích anebo vás sveze jeden ze skibusů či sněhových roleb, které pravidelně pendlují mezi středisky. A navíc budete lyžovat na dohled od majestátního vrcholu naší nejvyšší hory Sněžky!

Skiresort Černá hora – Pec

Špindlerův Mlýn - brána do lyžařského ráje

4 minuty čtení 11.02.2016 Sport

Kdyby nebylo mlynáře Špindlera, mohlo se krkonošské horské městečko stojící na horním toku Labe jmenovat úplně jinak – třeba Svatý Petr. Jenomže mlynář Špindler si nechal postavit na Labi mlýn. Poté, co vrchnost povolila i stavbu kostela, začalo se kolem pomalu rozrůstat nové město, které je dnes jedním z nejvyhledáva­nějších lyžařských středisek u nás. Vítejte ve Špindlerově Mlýně – ráji všech fanoušků zimních sportů!

Špindlerův Mlýn

Vzhůru do Harrachova a ještě dál!

3 minuty čtení 01.02.2016 Sport

Ne nadarmo se našemu nejvyššímu pohoří přezdívá malé Alpy. Ačkoliv toto přirovnání může znít někomu poněkud nadneseně. Ten, kdo v Krkonoších už někdy byl, však ví, že na něm něco je. Už jen svou výškou je toto pohoří výjimečné – najdete v něm sedm z deseti nejvyšších vrcholů v České republice. Nadmořská výška ovšem není rozhodně to jediné, na co Krkonoše lákají. Pojďte se s námi vydat po stopách hraběte Harracha, které nás zavedou až do stejnojmenného města, které je především díky letům na lyžích známé po celém světě!

Skiareál Harrachov

  • 16 - 20 z 43 článků