4 důvody, proč dělá cestování dobře našemu zdraví

6 minut čtení 23.03.2024 Příroda

Pro ty, kteří hledají lék na každodenní stres, únavu a jiné duševní potíže, existuje jednoduchá rada: cestujte. I když to zní jednoduše, výzkumy a studie ukazují, že cestování může mít pozitivní vliv na naše duševní zdraví. Ačkoli cestování není univerzálním řešením pro každý problém, nabízí širokou škálu benefitů, od snížení úrovně stresu po posílení naší duševní odolnosti.


Dovolená v Karlovarském kraji aneb co zde rozhodně nevynechat!

4 minuty čtení 29.02.2024 Příroda

Přemýšlíte, kam letos vyrazíte? Nemusíte ani jezdit daleko, abyste objevili malý kus ráje. Stačí jet na západ Čech do Karlovarského kraje, světově proslulého svým lázeňstvím a přírodními léčivými prameny. Místní lázeňská místa jsou také ideálním startovacím bodem pro výlety do okolí plného přírodních a kulturních zajímavostí.

VERZE-1-1_1


Rekordmani mezi stromy v ČR: Znáte je všechny?

4 minuty čtení 11.10.2023 Příroda

Věděli jste, že 20. října slavíme mezinárodní den stromů? A protože venku začíná typické podzimní pochmurné počasí, chceme vás tak trochu nalákat k pobytu v přírodě, protože ta je na podzimu krásná. A stromy, které hrají všemi barvami, obzvlášť. Přinášíme tedy seznam rekordmanů mezi stromy v ČR a také informace o tom, kam se za nimi můžete vydat. 

 



7 procházek po dřevěných chodníčcích v ČR

5 minut čtení 28.09.2023 Příroda

Vyrazte na romantickou procházku po dřevěných chodníčkách po celé republice. Přicházíme se sedmi tipy na výlety na tzv. "lávkách" nad rašeliništi. Většina z nich to jsou zároveň naučné stezky, což může bavit i vaše děti. Chodníky jsou postavené na dřevěných trámech nad otevřenou plochou slatí, hatí a mokřadů s nějakou tou vyhlídkou a odpočinkovou zónou. Objevte přírodu i z této strany a dejte nám vědět, jak se vám na výletech líbilo. 


  • 1 - 5 z 75 článků