Na kole po stopách Santiniho

5 minut čtení 30.06.2016 Příroda

Celý kraj Vysočina je pro cyklovýlety jako stvořený. Zdánlivě nekonečné louky a pole, třpytící se hladiny rybníků a mezi tím vším architektonické perly od jednoho z nejosobitějších českých architektů Jana Blažeje Santiniho. Vydejte se s námi v sedle jízdního kola po tomto malebném kraji!

Žďár nad Sázavou


Život vlčí smečky jako na dlani

2 minuty čtení 20.06.2016 Příroda

Vlky známe v současné době povětšinou ze zoologických zahrad. Jak se jim ale žije v jejich přirozeném životním prostředí? To se dozvíte v Návštěvnickém centru Srní na Šumavě. Vlky tam můžete pozorovat ve tříhektarovém výběhu, nad kterým je umístěna 300 m dlouhá pozorovací lávka. V květnu navíc do smečky přibylo 5 nových přírůstků, které tak zvýšily celkový počet vyvedených mláďat na 9!

Vlci v Srní na Šumavě


Na kole kolem Světa a ještě dál!

3 minuty čtení 14.06.2016 Příroda

Léto už klepe na dveře a s ním je tu i nová cyklosezóna! V prvním dílu našeho seriálu Cyklotoulky se vydáme do krajiny rybníků a krásné přírody okolo jihočeské Třeboně. Zdejší rovinaté cyklostezky přímo vybízejí k výletům. Kde jinde se navíc můžete vydat na kole kolem Světa? Tak naložte kola a hurá do Třeboně!

Třeboň



Ztraťte se v Brdech!

9 minut čtení 15.05.2016 Příroda

Dlouhých 90 let patřil celý prostor vojákům. Ti brázdili zdejší lesy těžkou vojenskou technikou, vzduchem svištěly rakety a letály granáty. Potom se 260 km2 velká zelená plocha začala postupně otevírat veřejnosti. Až letos však byly Brdy oficiálně vyhlášeny za chráněnou krajinnou oblast a zcela se tak otevřely turistům.

Brdy


  • 46 - 50 z 75 článků