5 tipů na netradiční destinace u moře

4 minuty čtení 04.07.2023 Evropa

Chcete letos k moři, ale nelákají vás přeplněné komerční pláže? Podívejte se na netradiční místa v článku, která by vás možná ani nenapadla, jako vhodná destinace k moři. A že moře v blízkosti ČR není jen Chorvatsko či Itálie? Přesvědčte se sami!


Tipy jak zažít Kodaň jako Dán + slovníček

6 minut čtení 10.05.2023 Evropa

Kam vyrazit na jarní prodloužený víkend? Vydejte se společně s námi do Kodaně, hlavního města Dánska. Itinerář, co a jak naleznete v kapesních průvodcích, v tomto barevném článku se podíváme spíše na užitečné rady a tipy, jak se v Kodani orientovat. Není na škodu se předem připravit, přesto, že se jedná o evropské město. 


Itinerář: Azory s čtyřdenním přestupem v Lisabonu

13 minut čtení 16.04.2023 Evropa

Pokud jste o Azorech ještě neslyšeli, uniká vám perla Atlantického oceánu. Jedná se o souostroví devíti ostrůvků patřící k Portugalsku, kterému se přezdívá Havaj Evropy. Místo není ještě příliš zasaženo turismem a díky tomu zde objevíte nevídaně nedotčenou panenskou přírodu. V dnešním článku vás vyvezeme na devítidenní dovolenou s cílovou destinací právě na Azorských ostrovech. Než se sem ale dostaneme, podíváme se cestou na čtyři dny do portugalské metropole Lisabonu. 

 


6 tipů jak se připravit na výlet do Říma

5 minut čtení 28.09.2022 Evropa

Nedávno jsme se společně podívali do kouzelné Paříže. Dnes si ale uděláme výlet do historického Říma. Na závěr se tradičně naučíme pár italských frází pro pohodlné cestování. Článek vám také odhalí několik užitečných tipů, díky kterým si Řím užijete ještě více. Těšíte se?

 



  • 6 - 10 z 10 článků