Paříž za benefity a drobná lekce francouzštiny

Bonjour! Aneb dobrý den francouzsky. Jak do Paříže za benefity a jak zazářit mezi místními elegány? Od nejtypičtějších míst až po lekci francouzštiny. Těšíte se? Na konci článku na vás totiž čeká i malé překvapení

S letní sezónou se pro mnohé otevírají kalendáře a neprodleně se rezervují dovolené. Otázkou však je, kam tentokrát vyjet. Velkým trendem je v současnosti tzv. eurotrip (návštěva vícero evropských měst či států za jednu dovolenou). Paříž je ideálním startovacím místem, odkud se můžete vydat na další světa kraj. Z Paříže se totiž můžete velmi rychle dostat například do Amsterdamu nebo do Bruselu. O tom ale příště..

Ne nadarmo se říká, že je Paříž městem módy, je to totiž skutečný odraz reality. Zároveň je to město nádherných parků a historických míst, s kavárnami a vinárnami na každém rohu. Říkáte si, že svou dovolenou máte již zaplacenou, ale chtěli byste se podívat i do dechberoucí Paříže? To vůbec nevadí, naopak! Do Paříže se totiž také můžete podívat za benefity!

Paříž za benefity

Pro detailní informace přikládáme vysvětlující odkazy, které by Vám měly odpovědět na vše důležité. V případě, že si kladete stejný dotaz, klikněte na otázku.

  1. Jak si na eHotelu zarezervovat ubytování v zahraničí za benefity?
  2. Jak si koupit letenky za benefity?
  3. Jakými benefitními body lze platit?
  4. Jak fungují benefitní body?

 

Tipy na místa

Nejznámější památky, které můžete vidět na obrázku rozhodně stojí za návštěvu! Nejvíce ikonická je Eifellova věž, kterou znáte z mnoha romantických filmů. Doporučujeme vidět Eiffelovku ve dne, ale i v noci. Oba časy mají něco do sebe. Ve dne Vám ukáže svou velkolepost. Nasvícená v noci se naopak stane velmi elegantní a romantickou, stejně jako je atmosféra převládající v tomto městě. V obou případech si vyhraďte alespoň půl hodiny, kterou budete věnovat tomuto přenádhernému místu a přibalte si něco dobrého na zub. Stojí za to, si přímo pod věží udělat malý piknik.

Rozhodně se neochuďtě o palác a muzem Louvre, který je domovem velmi slavného obrazu Leonardo da Vinciho. Uhodněte jak se jmenuje? Máte pravdu, je to přeci Mona Lisa. Sice toto místo doprovází davy turistů a zpravidla i delší fronta, ale nelekněte se, fronta se pohybuje velmi rychle a do muzea se tak dostanete do 30 minut. 

Katedrála Notre-Dame, která v nedávných letech zažila požár je překrásnou zastávkou, přímo naproti úžasného knihkupectví zvané Shakespeare and Company. Pro knihomily je to tedy povinná zastávka! Knihy zde najdete převážně v angličtině, případně ve francouzštině. 

 

Minutka francouzštiny

A když jsme u té francouzštiny, máme pro vás jeden (malý) tip. Národ francouzů je na svůj jazyk skutečně pyšný a taky k tomu mají pádný důvod! Nebojte se tedy začít s klasickými frázemi, které místní skutečně ocení. Nemusíte mluvit plynule francouzsky, stačí, když jim věnujete pozdrav (Bonjour) a poděkujete (Merci). Překvapení, které na vás od začátku čekalo je slovníček do kapsy. A to doslova. Můžete si tento obrázek stáhnout, vytisknout a schovat do kapsy, či do kabelky. 

Budeme moc rádi, když nám dáte vědet, jestli jste pár frází využili a třeba pošlete pár fotek. 

 

Zase příště na čtenou, 

Tereza z eHotel.cz