Vánoční trhy nedaleko hranic: Polsko

Zveme vás do přehledu vánočních trhů, které najdete na polské straně nedaleko hranic. Vybrali jsme pro vás 5 míst, které vřele doporučujeme navštívit. Jednotlivé vánoční trhy mají své termíny i otevírací doby, proto plánujte předvánoční výlety podle jejich programů. Věříme, že se vám budou tipy líbit a pošlete nám nějaké fotky z vánoční atmosféry polských trhů, které se vám budou určitě líbit.

Adventní čas je zejména v katolickém Polsku brán velmi vážně, proto i vy určitě ucítíte vzácnou atmosféru křesťanských Vánoc na každém kroku. 

Wroclaw (česky Vratislav)

Vratislav - čtvrté největší město v Polsku. Dostane se sem třeba z Trurnova za cca 2 hodiny. Toto historické městečko své vánoční trhy pořádá již dlouhá léta. Můžete se zde projít hned po několika místech osetých vánočními stánky - hlavní náměstí tzv. Rynek, ale také postraní ulice a náměstíčko "Plac Solny".

Termín vánočních trhů ve Wroclavi: 18. až 31. listopadu 2023 (od 10 do 21 hodin)

Dejte pozor: 24. až 26. prosince a 31. prosince jsou vánoční trhy zavřené

Hlavní místa trhů: Rynek, Plac Solny, Świdnicka a Oławska ulice 

 

Krakow (česky Krakov)

Královské město Krakow bude i letos nabízet opravdu nádherný a bohatý vánoční trh s řemeslnými výrobky, místními specialitami, ale i zábavným programem (divadlo, vánoční koncerty, vánoční barevný průvod městem apod.). Navíc Krakow je opravdu zajímavé město samo o sobě a jestli jste ho ještě nenavštívili, teď máte hned několik důvodů pro tak udělat.

Termín vánočních trhů v Krakowě: 25. listopadu až 2. ledna 2023

Dejte pozor: poslední víkend před Vánocemi bude centrum města plné lidí díky bohatému zábavnému programu

Hlavní místa trhů: Rynek Glówny

 

Cieszyn (česky Těšín)

Polská část Těšína je z Čech pěšky opravdu pár minut, jelikož stačí pouze přejít most přes řeku Ostravici a jste tam. Cieszyn navštěvují před Vánocemi turisté hlavně pro svůj Těšínský trh řemesel, který se zde koná každý advent jako součást Trhu Svatého Mikuláše. Speciálně děti si přijdou na své a budou si moct vyzkoušet různé řemeslné práce a třeba si i vyrobit vánoční dárek.

Termín vánočních trhů v Cieszyně: 2. Prosince u až 24. prosince 2022

Hlavní místa trhů: Rynek v Cieszyně

 

Jelenia Góra (česky Jelení hora)

Malé polské městečko asi 30 kilometrů od hranic nabízí skromné ale roztomilé vánoční trhy vždy poslední víkend před Vánoci. Určitě doporučujeme jako krátký výlet na něco dobrého pro ty, kdo nevyhledávají velké davy lidí a dlouhý zábavný program. Můžete se projít po vyzdobeném náměstíčku, nakouknout do místního kostela a navšívit místní stánečky s vánočními ozdobami. Ideální procházka třeba na adventní neděli 19. prosince. 

Termín vánočních trhů v Jelenie Góre: 16. až 18. prosince 2023

Dejte pozor: trhy se konají pouze tyto 3 dny

Hlavní místa trhů: Plac Ratuszowy

 

 

Chystáte se na vánoční trhy do nedalekého Polska? Sdílejte s námi své adventní fotky z výletu na Facebooku, Instagramu nebo Linkedinu s označením eHotel.cz a hashtady #vanocesehotelem nebo #cestujsehotelem

Užijte si adventní čas a třeba se vám bude hodit i náš záverečný seznam základních polských slovíček. 

Do widzenia

Miriam z eHotel.cz