Lednice plná vína

2 minuty čtení 11.08.2016 Gastronomie

Vypravte se za vinnými zážitky do Lednicko-valtického areálu, který bývá přezdíván "Zahrada Evropy". Celý areál nejlépe poznáte ze sedla jízdního kola, na kterém se můžete projet i podél nekonečných vinic, které tvoří ten jedinečný ráz zdejší krajiny. No a večery budou samozřejmě patřit degustacím!

Lednice zámek


Mikulov - město vínu zaslíbené

2 minuty čtení 10.08.2016 Gastronomie

Na posledních výběžcích Pálavy najdete město obklopené vinicemi, jehož vinařská sláva hvězd se dotýká. V centru Mikulovské vinařské podoblasti, které také dalo právě město Mikulov její jméno, najdete kromě všudypřítomných vinných sklípků i krásný zámek s nejrozsáhlejší expozicí vinařství v ČR!

Mikulov


Restaurant Day v Hradci Králové

3 minuty čtení 11.05.2016 Gastronomie

Akcí zaměřených na jídlo každoročně přibývá a jednou z těch povedených je mezinárodní gastronomický festival Restaurant Day v Hradci Králové, který proběhne již tuto sobotu 21. května 2016. Mezinárodní festival všech milovníků domácího jídla a pití založený na principu "pop-upů" - tak si ho nenechte ujít!

Restaurant Day Hradec Králové


Smlsněte si jako v Alcronu!

3 minuty čtení 09.04.2016 Gastronomie

Ne každý hotel se může pyšnit takovou restaurací jako Villa Basileia v Karlových Varech. Tamější hotelová restaurace Le Marché si vás zkrátka získá. Každý den si můžete vybrat ze 2 tříchodových menu, připravovaných vždy pouze z čerstvých sezónních surovin. V létě se navíc v přilehlé zahradě grilují masové, rybí i zeleninové speciality. To vše doplněno útulnými vzdušnými pokoji, z nichž každý má svůj styl. Jednoduše řečeno - ideální ubytování pro vaši jarní či letní dovolenou!

Villa Basileia Karlovy VaryVilla Basileia Karlovy Vary


Pečení chleba v Lenoře

1 minuta čtení 22.12.2015 Gastronomie

Ve středu 30.12.2015 můžete být svědky tradičního netradičního pečení chleba, houstiček, koláčů a výtečných placek v obecní peci v šumavské Lenoře. Chléb z lenorské pece a ostatní pečivo se neprodává, ale rozdává. Přijďte se podívat na tuto jedinečnou akci, která je poslední v tomto roce!

Pečení chleba v Lenoře

  • 11 - 15 z 28 článků