6 zimních výletů na horách s kočárkem

Kam vyrazit s těmi nejmenšími za horským dobrodružstvím? Máme pro vás šest tipů na horské výlety, kam můžete pohodlně vzít kočárek. Krkonoše, Jeseníky i Šumava skýtají opravdu krásná a příjemně dostupná místa. Využijte tyto tipy a jeďte na rodinnou dovolenou i v zimě.

1. Krkonoše - ze Špindlu k Boudě u Bílého Labe (6 km)

Dobře přístupna trasa pro rodiny s kočárky vede z centra Špindlerova Mlýna údolím Bílého Labe a dolní stanice lanovky na Medvědín. Na konci asi šestikilometrové cesty vás přivítá Bouda u Bílého Labe, kde si s dětmi odpočinete a díky skvělé kuchyni i najíte. Cestou tam i zpět se budete kochat krásnými výhledy na okolní svahy Kozích hřbetů, horskou řeku a dokonce i menší vodopády. Děti si tento výlet zamilují a pro vás nebude ani tak fyzicky namáhavý. Doporučujeme.

    

zdroj obrázku: neznamekrkonose.cz

2. Krkonoše - z Harrachova k 12 m vodopádu (7 km)

Vydejte se z Harrachova podél říčky Mumlavy k překrásným vodopádům. Ideální i pro městské kočárky, jelikož je cesta asfaltová. Sedmikilometrovou trasu vám ukážou modré pěší turistické značky. Připravte se ani na 330 m převýšení a nezapomeňte si foťák, protože vodopády budou stát za to. Asfaltová cesta končí na rozcestí Krakonošova Snídaně. A důležitá informace je, že občerstvit se cestou můžete na Mumlavské boudě, kde vám nejen bude chutnat, ale užijete si horskou atmosféru jejich stylového interiéru.

   

zdroj obrázku: kudyznudy.cz

3. Jeseníky - z Ovčárny na Praděd (15 km)

Věděli jste, že na nejvyšší horu Jeseníků se s kočárkem dostanete bez problémů? Zaparkujte v Karlově Studánce, autobusem se přepravte na Ovčárnu a odtud vyražte. Až na Praděd vede pohodlná asfaltová cesta, kde budete míjet chatu Barborka (další tip na občerstvení) a následně nepřehlédnete krásný výhled na Petrovy kameny. Pozvolně budete stoupat až na vrchol Pradědu. Z Pradědu se vydejte červenou turistickou značkou na chatu Švýcárnu, která je jedna z nejstarších turistických chat Jeseníků. Zpátky vám doporučujeme jít stejnou trasou. 

  

zdroj obrázku: ejeseniky.com

4. Jeseníky - z Rejvízu na Velké Mechové jezírko (6 km)

Nejnavštěvovanější místo Jeseníků. Parkování najdete v osadě Rejvíz a po naučné stezce se vydejte po zpevněné lesní stezce k rezervaci. Vstup sice stojí 30 Kč, ale sami uvidíte, že dřevěný chodníček je opravdu poholný a jeho údržba něco stojí. Cesta je sjízdná, ale dávejte pozor na vlhká místa. Zpátky doporučujeme zvolit stejnou cestu nebo u vstupu do rezervace uhnout po modré turistické značce. Ta se po cca půl kilometru napojí na silnici, po které dojdete zase na Rejvíz.

  

zdroj obrázku: fotoaparat.cz

5. Šumava - Boubínská stezska (4 km)

Boubínský prales zve všechny rodiče s dětmi na výlety. Pralesem vede okružní čtyřkilometrová cesta ideální pro terénní kočárek. Zaparkujte u osady Kaplice a vydejte se podél Kaplického potoka k Boubínskému jezírku, kde najdete i lavičky a zároveň je to první zastávka následné Naučné stezky. Dále pokračujete po zelenobílém značení, až kam vám síly a možnosti kočárku dovolí. Výlet se dětem bude určitě líbit.

  

zdroj obrázku: sumava.net

6. Šumava - z osady Jelení k Plešnému jezeru (6 km)

K Plešnému jezeru se s kočárkem dostaneme z osady Jelení. Trasa je asi šest kilometrů dlouhá a velmi pohodlná. Vydejte se po modré turistické značce a v Hučině se napojte na zelenou turistickou značku, která vás dovede až k jezeru. Zpáteční cestu doporučujeme stejnou, jelikož ostatní trasy jsou určené jen pěšky bez kočátku. Přejeme hezký výlet.

  

zdroj obrázku: penzionsnezna.cz

 

Přejeme pohodlné a výjmečné výlety s vašimi nejmenšími. 

Tým eHotel.cz