Dovolená v Karlovarském kraji aneb co zde rozhodně nevynechat!

4 minuty čtení 29.02.2024 Příroda

Přemýšlíte, kam letos vyrazíte? Nemusíte ani jezdit daleko, abyste objevili malý kus ráje. Stačí jet na západ Čech do Karlovarského kraje, světově proslulého svým lázeňstvím a přírodními léčivými prameny. Místní lázeňská místa jsou také ideálním startovacím bodem pro výlety do okolí plného přírodních a kulturních zajímavostí.

VERZE-1-1_1


Rekordmani mezi stromy v ČR: Znáte je všechny?

4 minuty čtení 11.10.2023 Příroda

Věděli jste, že 20. října slavíme mezinárodní den stromů? A protože venku začíná typické podzimní pochmurné počasí, chceme vás tak trochu nalákat k pobytu v přírodě, protože ta je na podzimu krásná. A stromy, které hrají všemi barvami, obzvlášť. Přinášíme tedy seznam rekordmanů mezi stromy v ČR a také informace o tom, kam se za nimi můžete vydat. 

 



7 procházek po dřevěných chodníčcích v ČR

5 minut čtení 28.09.2023 Příroda

Vyrazte na romantickou procházku po dřevěných chodníčkách po celé republice. Přicházíme se sedmi tipy na výlety na tzv. "lávkách" nad rašeliništi. Většina z nich to jsou zároveň naučné stezky, což může bavit i vaše děti. Chodníky jsou postavené na dřevěných trámech nad otevřenou plochou slatí, hatí a mokřadů s nějakou tou vyhlídkou a odpočinkovou zónou. Objevte přírodu i z této strany a dejte nám vědět, jak se vám na výletech líbilo. 


Kteří ptáci přilétají na jaře jako první?

3 minuty čtení 22.03.2023 Příroda

Okřídlení cestovatelé před smutnou zimou raději beoru "křídla na ramena" a prozíravě odlétají do teplých krajin. Možná proto nám v zimě bývá trochu smutno. Jaro už je ale za dveřmi... Slýcháte ptačí zpěv při ranní procházce do práce? Už jsou tady! Kteří přiletěli jako první? 


  • 1 - 5 z 74 článků