Jak na mexické dušičky Día de los Muertos?

3 minuty čtení 25.10.2023 Kultura

Věděli jste, že nejoblíbenějším svátkem v Mexiku jsou dušičky? Zatímco v Česku je tento den vnímán spíš nostalgicky a melancholicky, v Mexičanech se probouzí radostné chvíle a tyto oslavy mezi živými i mrtvými probíhají od 31. října do 2. listopadu. Od roku 2003 je navíc tento den součástí UNESCO. Vydáte se do Mexika nebo si uděláte malé Mexiko u vás doma?


5 aktivit v Praze do každého počasí!

3 minuty čtení 09.11.2022 Kultura

Podzim je zaručeně nejkrásnější období, ve kterém můžete zajet na výlet do Prahy! Jedním z důvodů je, že ty nejznámější pražské parky změní barvy a padající listí dodá i procházce po Petříně úplně jiný rozměr. A navíc, náladové pochmurné počasí je skvělou záminkou navštívit krásné podniky, které se v ulicích Prahy ukrývají. 


Po stopách Rumcajse aneb Jičín, město pohádek

4 minuty čtení 20.07.2022 Kultura

"Uprostřed hlubokého a temného lesa nazývaného Řáholec žil vousatý švec, který se jmenoval Rumcajs. Tento švec měl červený klobouk a kalhoty a na nohou nosil černé nebo hnědé boty. Rumcajs bydlel v jeskyni společně se svojí krásnou ženou a maličkým čiperným synem Cipískem…" Ne nadarmo se Jičínu říká město pohádek. Rumcajs, Manka a Cipísek se jistě zasloužili o proslavení tohoto opravdu pohádkového města v Českém Ráji. A dnes se právě po stopách loupežníka Rumcajse vydáme Jičín prozkoumat.


10 muzeí v Česku, kde se rozhodně nudit nebudete

9 minut čtení 11.05.2022 Kultura

Pomalu se blíží datum, kdy se tradičně slaví Mezinárodní den muzeí. Tento den každoročně připadá na 18. května a my pro vás máme několik tipů, jak symbolicky můžete tento den oslavit návštěvou některého z českých muzeí. Ale nebojte se, máme pro vás taková muzea, která vás překvapí, jak zábavnou náplní dne mohou být!


Bizarní velikonoční zvyky

4 minuty čtení 11.04.2022 Kultura

Jistě víte, že Velikonoce jsou nejvýznamnějším křesťanským svátkem. Samozřejmě jsou mezi námi i tací, kteří před tímto svátkem utíkají a schovávají se před všemi možnými návštěvami. V tomto článku se však na okamžik podíváme na nejšílenější velikonoční aktivity, kterými se můžete v průběhu svátků zabavit. UPOZORNĚNÍ: některé jsou vyloženě bizarní. Chcete se pobavit? Čtěte dál..


  • 1 - 5 z 55 článků