V Česku jako ve světě aneb 5 míst, za kterými nemusíte do zahraničí

Česká republika je bohatá nejen krásnou přírodou, ale také je plná světových míst. Že je Petřín malá Eiffelovka, to už všichni víme. Ale kde v ČR můžete vidět třeba Stonehenge nebo Grand Canyon? A kde se budeme cítit jako v Provence? Přečtěte si článek a naplánujte si, kam se vydáte! 

 

Grand Canyon – Vyhlídka Máj 

Vyhlídka Máj u Teletína je světoznámě podobná arizonskému Grand Canyon. Stejně jako americký kaňon, typický výhledem na řeku Colorado, se Vyhlídka Máj může pyšnit svým kouzelným výhledem na Vltavu. K této vyhlídce vede kratší stezka, a tak můžete procházku s tímto arizonským cílem naplánovat i s dětmi. 

 

Provence – Levandulová farma

Kus francouzské elegance a svěžesti v Česku máme taky! Zaznamenali jste, že je jižní Morava plná levandulové vůně? Inspirace pochází z francouzské Provence. Pokud patříte mezi milovníky této zázračné rostliny, pole plné levandulí pro vás bude balzámem na duši. Levandulových polí je na Moravě více, ale určitě si v letních dnech to své (francouzské) místo najdete. Přidáváme vám fotku levandulového pole ze Staroviček. 

 

 

Versailles - Zámek Nové Hrady

U Francie se ještě chvíli zdržíme. Z Provence se přesuneme do Versailles, nedaleko Paříže, v našem případě do Nových Hradů, kousek od Vysokého Mýta. Francouzský hrabě Jean-Antoine Harbuval de Chamaré se rozhodl přenést kus Francie i do našich krajin postavením tohoto krásného zámku připomínající Versailles. Zámek Nové Hrady vznikl podle vzoru francouzských letních sídel a taky, že je mu francouzská atmosféra velmi patřičná. 

 

 

Česká Sahara 

Písečný kus africké Sahary nám dokonale připomíná písečný přesyp u Vlkova, který je svým charakterem jediný v Česku. Ne nadarmo se mu říká Česká Sahara. Vede k němu příjemná stezka označená žlutou náročností, která vede z Veselí nad Lužnicí. 

 

 

Český Stonehenge 

Abychom se zastavili ještě v Anglii, u Těšovic pár nadšenců vystavilo český Stonehenge. Doprovází jej krásná příroda, tak využijte posledních podzimních dnů a jeďte se podívat! 

 

Jsme vděční, že nám Česká republika nabízí nespočet míst, kam vyrazit a třeba se na chvíli cítit jako v jiné zemi. Určitě se podívejte na naše hotely a třeba si ještě prodloužíte víkend!

Rezervovat ubytování za benefity!

 

Tereza z eHotel.cz