4 nápady jak cestovat po celém světě z postele

Už dříve jsme vám radili, jak si alespoň trochu přičichnout k cestovatelské atmosféře z pohodlí domova a zavzpomínat tak na řadu dovolených. Dnes vám však představíme netradiční cestovatelské volnočasové aktivity, které vás nejen snadno přiblíží do vaší vysněné destinace, ale také zabaví celou rodinu při dlouhých chvílích v lockdownu a to všechno klidně od vás z postele či gauče!

 

1) GeoGuessr - Jak moc znáte celý svět?

Geoguessr je jedním z fenoménů cestování z domova, který navíc perfektně zabaví celou rodinu a může být příjemným zpestřením pro děti při zdokonalování jejich zeměpisných znalostí. Jedná se o internetovou hru založenou na funkci StreetView, která vám umožňuje se podívat kdekoliv po světě. Principem hry je, co možno v nejkratším čase uhádnout, kde se právě podle náhledu nacházíte. Můžete hádat jak světové, tak třeba i jen české lokace a sbírat body k získání pomyslné medaile. 

Hrát GeoGuessr!

 

2) KdeToSakra?! - Jste skutečným znalcem naší země?

KdeToSakra.cz je českou verzí již zmiňované hry GeoGuessr. Česká varianta využívá funkcí mapy.cz od Seznamu a přibližuje vám tak krásy celé České republiky. Můžete buď hrát jako jeden hráč a pouze zdolávat další a další lokality, nebo soupeřit s jinými hráči v reálném čase o to, kdo je ostříleným zeměpiscem. Zkoumat můžete místa napříč Českem, nebo si zvolit okolí jednoho z krajských měst či dokonce poznávat místa ve vaší bezprostřední blízkosti podle geolokace

Hrát KdeToSakra!

 

3) Virtualtravel.cz - aneb novodobá cestovní kancelář?

Virtualtravel.cz je dokonale propracovanou knihovnou nejen záběrů Google StreetView. Jsou zde zařazeny jak destinace z celého světa, tak překrásné a realistické pohledy na místa v Česku. Vyhledávat můžete jak podle umístění, tak třeba i podle typu místa, smíte tak snadno prozkoumat například celý Jihomoravský kraj anebo hrady a zámky v ČR a žádný vám neuteče! Mimo to je zde také nespočet 360stupňových prohlídek, které vás na místo přenesou zcela autenticky a VirtualTravel.cz pak funguje jako novodobá cestovní kancelář v době, kdy se za naše hranice podíváme jen stěží. 

Cestovat v roce 2021!

 

4) Vlajky - deskovka, kterou vytvoříte i doma

Možná už znáte deskovou hru Vlajky, která je založená na vašich znalostech světových vlajek. Stejně jako ostatní zmíněné aktivity vás velmi snadno přivede na myšlenky o cestování. Na rozdíl od ostatních k ní není ale potřeba počítač, a tak se stává hezkou formou procvičování zeměpisu u dětí, které denně absolvují online výuku. My vám dnes poradíme, jak snadné je si podobnou hru doma vytvořit. Ještě, než ale začnete, prohledejte ten zaprášený šuplík s dětskými hrami, na které už dlouho nebyl čas, možná ji zde najdete! Pokud jste nenašli, můžete si hru vytvořit vytisknutím světových vlajek, a na jejich zadní stránku napište stát, kterému patří a můžete začít hrát vylepšené pexeso. Nebo vlajky společně s dětmi namalujte, zabere vám to více času a strávíte tak delší dobu společně offline aktivitou

 eHotel.cz je stále s Vámi a těší se na další zážitky!

Nepřestáváme se připravovat na perné léto a nemůžeme se už dočkat, až to s námi roztočíte naplno po celém světě a to snad konečně naživo!