Kam v Praze na sv. Martina?

Co myslíte, přijede letos Martin na bílém koni? Počasí neovlivníme, co ale ovlivnit můžeme je, jak svátky sv. Martina oslavíme. Pojeďte s ehotel.cz do Prahy, kde na Vás čekají svatomartinské hody, lampionové průvody, a dokonce i ohňostroj!  

 

1. Známá pranostika praví: Radost Martina je husa a džbán vína. Kam v Praze na Svatomartinské hody?

Na Náplavce se letos koná osmý ročník Svatomartinských slavností. 25 českých a moravských vinařů představí přímo na svátek sv. Martina svá mladá vína. Podávat se bude pečená husa, husí speciality a sýrové chuťovky k vínu. Příjemnou atmosféru zajistí živá hudba.

2. Na sv. Martina jiskrná vína.

11. listopadu v 11 hodin se poprvé otevřou lahve nesoucí na své etiketě ročník 2018. Letošní vína můžete přijít ochutnat do vinice sv. Kláry v Botanické zahradě hl. m. Prahy. Ochutnávat se budou vína česká i moravská. 

 3. Svatý Martin přijíždí na bílém koni. Přijede-li na šedém (mlhy), bude zima střídavá, přijede-li na žlutém (sucho), přijede zima tuhá a suchá.  

Pokud máte malé děti, zúčastněte se s nimi Svatomartinského lampionového průvodu na Vyšehradě. Průvod začíná dne 11.11. od 16:00 hodin v rotundě sv. Martina na Vyšehradě bohoslužbou. Od 17:00 průvod vychází. Lampióny s sebou:) 

4. Na svatého Martina, kouří se nám z komína. 

Další svatomartinský průvod se bude konat v Řepích, kde na vás od 18:00 bude čekat krásná podívaná – slavnostní ohňostroj.

Pokud dostáváte od svého zaměstnavatele benefity, využijte je na ubytováním v některém z našich krásných hotelů v Praze.