7.5.2024 | 4 minuty čtení

TOP sportovní akce během května a června

Rok 2024 se ne nadarmo nazývá sportovním super rokem! Pokud jste fanynkou či fanouškem sportu, během května a června si určitě přijdete na své. Sport je podobným fenoménem jako kultura, stmeluje lidi, vytváří zážitky a co je víc, než společná radost z výsledku vašeho oblíbeného sportovce.

Pojďme se podívat, jaké sportovní akce nás čekají během května a června nejen v Evropě, ale přímo i u nás v České republice. Pokud jsme vás už teď navnadili, nezapomeňte, že ubytování si můžete zaplatit i benefitnímí body.

top-sportovni-akce-behem-kvetna-a-cervna

Květnové sportovní akce v ČR

Už v pátek 10. 5. začíná Mistrovství světa v ledním hokeji, které se po 9 letech vrací opět do Prahy a Ostravy, a potrvá až do neděle 26. 5. I když jsou české zápasy již beznadějně vyprodané, stále je k dispozici mnoho zápasů s hokejovými hvězdami. Hokej vás však neláká? Nevadí, na konci května můžete navštívit Nové Město na Moravě, kde se bude o víkendu 24. - 26. 5. konat Světový pohár horských kol a pokud jste fanouškem atletiky, rozhodně znáte tradiční akci Zlatá tretra, která se uskuteční v úterý 28. 5. V akci  zde bude mnoho českých atletů. Ubytovací zařízení se rychle plní, tak si ho zarezervujte již teď, ať si můžete v klidu dopřát sportovní zážitky.

Sportovní akce ve světě

Na konci května startuje první ze dvou tenisových Grand Slamů. Je jím French Open nebo také Roland Garros, které je vrcholem antukové sezóny a koná se v Paříži. Druhou nejdůležitější sportovní události roku 2024 hned po Olympijských hrách je Mistrovství Evropy ve fotbale, které se letos odehraje v Německu a začíná 14. 6. Tým České republiky se kvalifikoval a jeho zapásy v základní skupině si můžete užít v Lipsku a Hamburku. Dalším fenoménem je nejslavnější cyklistický závod Tour de France, který odstartuje 29. 6. v italské Florencii a poté se již přesune do Francie. Ubytování pro vaši cestu si u nás můžete zarezervovat kdekoliv po světě.

34

Červnové sportovní akce v ČR

Ostrava je oblíbeným místem pro konání sportovních akcí. Hned první červnový víkend 5. - 9. 6. se koná turnaj v plážovém volejbale Ostrava Beach Pro v úchvatných kulisách Dolních Vítkovic, tak vyražte fandit českým reprezentantům. Samozřejmě i Praha nepřijde v červnu zkrátka. Během 6. - 9. 6. se v pražské Tróji bude konat Světový pohár ve vodním slalomu, který má v Česku obří tradici a zaznamenali jsme v něm mnoho úspěchů. Největší atletická událost sice proběhne v květnu v Ostravě, ale i v červnu si můžete užít atletické závody. Ve Zlíně bude 29. - 30. 6. Mistrovství ČR v atletice.

44

Pokud jste se rozhodli, že se vydáte fandit a zůstanete i přes noc, využijte k zaplacení ubytování i benefitní body. Ubytování si můžete zarezervovat ZDE.

Příjemné sportovní zážitky vám přeje
Jiří z ehotel.cz