Bizarní velikonoční zvyky

Jistě víte, že Velikonoce jsou nejvýznamnějším křesťanským svátkem. Samozřejmě jsou mezi námi i tací, kteří před tímto svátkem utíkají a schovávají se před všemi možnými návštěvami. V tomto článku se však na okamžik podíváme na nejšílenější velikonoční aktivity, kterými se můžete v průběhu svátků zabavit. UPOZORNĚNÍ: některé jsou vyloženě bizarní. Chcete se pobavit? Čtěte dál..

Pouštění draka

Že pouštění draka patří k podzimu? Na Bermundách jsou opačného názoru. Tento zvyk si totiž šetří na Velikonoce. A vlastně proč ne? Počasí tomu víceméně napovídá, akorát drakovo panorama nebude obohaceno podzimními listy, ale rozkvétajícími jarními stromy. Draka navíc můžete vyrobit s dětmi a ozdobit si ho vesele, pestrými jarními barvami.

Shazování květináčů

Pozor pozor! Na Bílou sobotu vám dobře radíme. Nejezděte na Korfu, kde totiž místo draka lítají květináče všech možných velikostí. Tento zvyk lidé praktikují ze svých balkónů, to znamená, že musíte být maximálně obezřetní. No řekněte, kdo by potom uklízel ten nepořádek…

Vezměte si příklad z Norska

Můžete si vzít příklad z norské velikonoční tradice a vyrazit na hory! Norové totiž velikonoční svátky pojí s pořádnou lyžovačkou. To je ideální čas na prodloužené volno, které si můžete pořídit za benefity! Pro Norsko je mimo jiné velmi typické věnovat tento čas detektivkám. Ať už ve formě nově vydaných knih, nebo detektivek v televizi, je velmi běžné, že se Norové během tohoto svátku stávají víkendovými detektivy. No nezní to vtipně?!

Velikonoční přípitek

Chorvaté s vajíčky rozhodně netroškaří a rovnou si s nimi připíjí. Symboliku spojili se zábavou, a tedy kdo vejce během slavnostního přípitku nerozbije, ten vyhrává. Nemusíte si brát příklad přímo z tohoto zvyku, ten jsme zmínili spíše pro pobavení, nicméně není od věci si také vymyslet nějakou hru s vejci. Můžete si vzít lžíci a kdo na ni udrží uvařené vejce nejdéle, je vítěz! To na zkrácení velikonočních chvil rozhodně postačí.

To by byl lehký průřez od nejtradičnějších zvyků, až po ty nejbizarnější. Z každého si ale můžete vzít své a ušít si Velikonoce „na míru", podle vašich představ. Pokud ale znáte jakékoliv netradiční zvyky a historky, určitě se o ně s námi podělte!

 

Krásne Velikonoce,

Tereza z eHotel.cz