Tipy na ideální výlety pro pejskaře!

Už vám dochází nápady, kde Vašeho pejska unavit a on vám zatím doma trhá bačkory? Máme pro vás několik tipů na výlety s pejsky na místa, kde jsou vítáni. Najdete zde vše od dlouhých túr pro sportovní povahy, přes kratší procházky až po tipy na místa, u kterých byste možná nečekali, že zde budou vítanými hosty. Na konci článku si také přečtěte, co je dobré nezapomenout na celodenní výlet s pejskem, abyste si jej užili všichni.       Pejsek

1) Kolem Sázavy trampskými osadami

Tento tip si zapamatujte především do teplejších měsíců. Nečeká vás tady žádné velké stoupání ani náročný terén, zároveň bezmála celá trasa se schovává ve stínu, a ještě v bezprostřední blízkosti vody, což ocení převážně chlupáči, kteří si zde budou moct schladit tlapky, ve kterých mají potní žlázy. Podobným místem je také stezka Svatojánské proudy podél řeky Vltavy, zde ale pozor na některé užší a strmější pasáže.

Lokace - řeka Sázava

 

2) Babiččino údolí

Babiččino údolí je skvělým místem pro výlet s pejskem převážně proto, že zde váš čtyřnohý parťák může běhat na volno. Jediným místem, kde musí být připnut na vodítku je v bezprostřední blízkosti zámku. Avšak i na jiných místech dbejte na bezpečnost a pořádek v přírodě a svého psa mějte vždy pod dohledem. Dalším benefitem této destinace je snadná dostupnost z vlakové zastávky v České Skalce.

               

Lokace - Babiččino údolí

 

3) Divoká Šárka

Oáza uprostřed velkoměsta, i to je Divoká Šárka. Jinými slovy skvělé místo pro pejskaře i nepejskaře. Dostat se sem je velmi snadné, neboť až na okraj jezdí tramvaj do stanice Divoká Šárka. Stejně jako v Babiččině údolí zde mohou pejsci být na volno, podmínkou je však jejich poslušnost, protože musíte počítat, že jste stále v Praze a můžete zde mimo spousty jiných pejskařů potkat i nespočet cyklistů a jiných sportovců.

                  divokáŠ

Lokace - Divoká Šárka

 

4) Z Ameriky až na Karlštejn

Nenechte se zmást. Procházka má pouhých 11 km, protože ve skutečnosti je výchozím bodem lom Velká Amerika, který leží stejně jako Karlštejn ve Středočeském kraji. Kromě krásné přírody vám výlet zpříjemní i to, že se jedná o dokonale dog-friendly výlet, což dokazují pítka pro pejsky podél cesty.

A pokud svého miláčka unesete bez problému v náručí, či se vám vejde do tašky, může s vámi v cíli navštívit i samotný hrad.

Lokace - Lom Velká Amerika

 

5) K prameni Labe 

Krkonošský národní park je úchvatným místem a je zde nespočet tras, které můžete pro sebe a svého psa zvolit. Jednou z nich je stezka ze Špindlerova mlýna kolem Pančavského vodopádu až k prameni Labe. V některých úsecích ale musíte dbát opatrnosti vzhledem k malé šířce cesty. Pejsci zde mohou být na volno, to avšak platí pouze na českém území! Naopak v Polsku platí striktní pravidla a psi zde musí být na vodítku a mít nasazený náhubek

         

Trasa - Špindlerův Mlýn - Pramen Labe

 

6) ZOO Praha 

Ač to zatím není možné, zajímavým tipem by pro vás do budoucna mohl být výlet do pražské ZOO. Pokud se už těšíte, až se zase budou moct navštěvovat zoologické zahrady, ale nechcete svého mazlíka nechávat doma, kvůli ZOO určitě nemusíte , a tak neváhejte její návštěvu zahrnout do letních výletů po Praze. Pejsci zde musejí být na vodítku a nesmějí do vnitřních pavilonů a při koupi vstupenky byste měli předložit jeho očkovací průkaz. Zvažte však, zda je váš pejsek dostatečně socializovaný a bude to tak příjemný výlet pro vás i pro něj.  

   

Lokace - ZOO Praha

A co nezapomenout na žádný pejskařský výlet?

  • Vodítko - i na místech, kde mohou být pejsci na volno, není od věci jej mít na blízku.
  • Pytlíky - nezapomínejte po svém pejskovi uklízet všude, ať je v přírodě stále čisto.
  • Voda a miska - miska je nezbytností, pro případ, že nenajdete jiný zdroj, láhev s vodou také.
  • Náhubek/taška - při přepravě vlakem, nebo navštěvě hradunebudou od věci.
  • Očkovací průkaz - pro případ návštěvy ZOO a podobných míst.
  • Kleštičky na klíšťata - v letních měsících mohou přijít vhod. 
  • Pamlsky - ať máte pejska jak odměnit za jeho výkon na dlouhé trase.
  • Oblíbenou hračku - při zastávce oceníte, že váš pejsek bude mít o zábavu postaráno.
  • Ručník nebo deku - ručník se může hodit pro osušení vykoupaného či zpoceného psa, menší deka naopak pomůže majitelům drobnějších a chatrnějších plemen, která se při zastávce budou mít kde uvelebit.