Zalyžujte si v největším lyžařském resortu v České republice!

Černá hora, Pec pod Sněžkou, Černý důl, Velká Úpa a Svoboda nad Úpou – to je pět lyžařských areálů, které tvoří největší skiresort v České republice. Celkem 40,5 km prosluněných sjezdových tratí, moderní vyhřívané lanovky a navíc možnost lyžovat ve více areálech v jeden den. Mezi jednotlivými skiareály se dá pohybovat buďto přímo na lyžích anebo vás sveze jeden ze skibusů či sněhových roleb, které pravidelně pendlují mezi středisky. A navíc budete lyžovat na dohled od majestátního vrcholu naší nejvyšší hory Sněžky!

Skiresort Černá hora – Pec

Skiareál Černá hora s vysílačem na vrcholu je největším střediskem z celého skiresortu Černá hora – Pec. Nachází se nedaleko města Janské Lázně. Z vrcholu Černé hory vedou ty nejdelší, až tříkilometrové sjezdovky. Vyveze vás na ně nová vyhřívaná šestisedačková lanovka s bublinou, která je zároveň nejrychlejší svého druhu v Česku, anebo také osmimístná kabinková lanovka příhodně nazvaná Černohorský express. Večerní lyžování je zajištěno na 1,6 km dlouhé sjezdovce Protěž, ze které to dělá nejdelší osvětlenou sjezdovku u nás. Do nedalekého skiareálu Černý důl se dostanete za 10 minut skibusem, do Pece pod Sněžkou vás dovezou rolby SkiTour.

Černá hora

Areál v Peci pod Sněžkou je vhodný jak pro sportovní, tak pro rekreační lyžaře a snowboardisty. Nově je vybaven moderní čtyřsedačkovou lanovkou, která nahradila vlek u sjezdovky Zahrádky. Najdete zde také lyžařské atrakce jako je Funline s klopenými zatáčkami a 8 m dlouhým tunelem, tratě s časomírou pro sjezd i obří slalom, funpark i snowpark s překážkami a skoky. Večerní lyžování je zajištěno na nejširších osvětlených sjezdovkách u nás Javor 1 a 2. V Peci pod Sněžkou je i v zimním období v provozu 900 metrů dlouhá bobová dráha, kterou si můžete zpestřit už tak nabitý lyžařský den.

Pec pod Sněžkou

V okolí celého skiresortu Černá hora – Pec jsou připraveny desítky kilometrů běžkařských tras. Na běžkách tak můžete po hřebenech vystoupat na Černou horu, z Pece se zase můžete vydat přes Richterovy boudy až na Výrovku. A komu zbyde dost sil a bude mu počasí přát, může zdolat na běžkách i náš nejvyšší vrchol Sněžku! Z Malé Úpy tam vede 16 km dlouhá trasa přes chatu Jelenku, která je dosti náročná zejména díky závěrečnému prudkému stoupání. Stojí to však ale určitě za to!

Širokou nabídku ubytování v Janských Lázních, Peci pod Sněžkou a okolí najdete zde.