Poznejte tajemství motýlí říše v Motýlím domě Žírovice!

Nechte se unést krásou křehkých pestrobarevných stvoření v Motýlím domě v Žírovicích! Tento unikátní skleník, ležící necelé 2 kilometry od Františkových Lázní, byl veřejnosti otevřen před sedmi lety. Jeho majitel se ovšem chovu motýlů věnuje přes 30 let a za tuto dobu se mu podařilo nasbírat nespočet cenných exponátů. V jediném prostoru si tak budete moci prohlédnout exotické druhy motýlů ze všech koutů světa – z Afriky, Austrálie i jižní a východní Asie, které budou volně poletovat mezi Vámi!

Nechybí zde však ani expozice preparovaných motýlů, a to jak exotických, tak těch žijících v České republice. K jednotlivým exponátům jsou k dispozici průvodní texty, díky kterým se o každém druhu dozvíte zajímavé informace o jeho životě, vývinu i oblastech, kde se běžně vyskytuje. Pokud Vás motýli zaujmou natolik, budete si moci přímo na místě sestavit vlastní sbírku motýlů, kterou si odnesete s sebou domů. Nezapomeňte si s sebou fotoaparát či kameru pro zachycení krásné podívané, o které se Vám možná ještě v noci po návštěvě bude zdát.

Motýlí dům najdete v obci Žírovice, necelé 2 kilometry od Františkových Lázní. Pokud se vydáte přímo z Františkových Lázní pěšky, dovede Vás na místo červená turistická značka. Pozor, skleník je otevřen pouze do konce září! Proto neváhejte a vydejte se do Motýlího domu co nejdříve! Otevírací doba je kromě pondělí, kdy je zavřeno, ve všední den vždy od 13 do 17 hodin, o víkendech od 10 do 17 hodin.