10 muzeí v Česku, kde se rozhodně nudit nebudete

Pomalu se blíží datum, kdy se tradičně slaví Mezinárodní den muzeí. Tento den každoročně připadá na 18. května a my pro vás máme několik tipů, jak symbolicky můžete tento den oslavit návštěvou některého z českých muzeí. Ale nebojte se, máme pro vás taková muzea, která vás překvapí, jak zábavnou náplní dne mohou být!

1. Valašské muzeum v přírodě

Představujete si muzeum jako starou budovu, které se vyznačuje tichem a komorní náladou? To jste ještě nebyli v Rožnově pod Radhoštěm. Zde si k historii valašské kultury přičichněte pod širým nebem a budete mít možnost nakouknout do bezprostřední blízkosti života původních obyvatel Valašska. Muzeum vám nabízí několik prohlídkových okruhů, mezi kterými si budete moci vybrat podle vašich preferencí. My doporučujeme dřevěné městečko, kde si projdete vesničku plnou roubených stavení.

Pro více informací o muzeu navštivte stránky ZDE.

Zdroj: nmvp.cz

 

2. Muzeum fantastických iluzí

Návštěva přesně tohoto muzea je naprostým opakem představy o zážitku tradičního muzea. Právem se pyšní označením nejzábavnějším muzeum v Praze, podle nás možná i v celé České republice. Při odchodu z muzea budete odcházet se skvělou náladou a s pořádnou porcí povedených fotografií. Muzeum je otevřeno celoročně, jen si dejte pozor, že poslední návštěvník bude vpuštěn do muzea 60 minut před koncem otevírací doby.

Více informací o muzeu ZDE.

Zdroj: MuzeumFantastickychiluzi.cz

 

3. Muzeum středověkých mučících nástrojů

Muzeum se nachází v zrekonstruovaných sklepních prostorách v Celetné ulici na Praze 1. Naleznete zde více jak 100 exponátů útrpného práva. Atmosféra je doprovázena expozicí voskových figurín a audiovizuálními efekty. Celá návštěva je velmi autentickým a intenzivním zážitkem, zvažte proto, zda je návštěva vhodná i pro vaše malé děti.

Pro ochutnávku z muzea navštivte stránky ZDE


Zdroj:Museumtortury.cz

 

4. Muzeum rekordů a kuriozit

Toto pelhřimovské muzeum je ideálním turistickým cílem při výletu na Vysočinu. Díky různorodosti jednotlivých rekordů a expozic si na své přijde každá věková kategorie. Podobné muzeum, kde se setkáte se zástupci nejmenších, největších či třeba nejdelších exponátů, nenajdete v celé střední Evropě. Co vás možná překvapí je to, že zde budou vítáni i vaši pejsci!

Podívejte se, na co se můžete těšit ZDE.

Zdroj: Dobryden.cz

 

5. Národní muzeum

Na seznamu nejzajímavějších muzeí samozřejmě to Národní nemůže chybět. Národní muzeum vás neuchvátí jenom historickými expozicemi, ale také svou architekturou. Díky kompletní rekonstrukci je nyní Národní muzeum impozantní stavbou, která lemuje Václavské náměstí a stojí za návštěvu.

Jaké jsou v současnosti expozice v Národním muzeu? Podívejte se ZDE.

Zdroj: nm.cz

 

6. Muzeum voskových figurín

I v Praze najdeme pobočku nejslavnějšího muzea Madame Tussauds. Jedná se o místo, kde se snoubí figuríny kulturního, sportovního či středověkého světa. Alespoň obrazně se tak setkáte s osobnostmi, které není snadné běžně zastihnout. Díky propracovanosti figur nebudete věřit vlastním očím, že se skutečně nejedná o reálné postavy.

Co můžete vidět v muzeu? Nahlídněte ZDE.

Zdroj: Madametussaudsprague.cz

 

7. Muzeum smyslů Praha

Jedná se o jedinečné interaktivní muzeum, které probouzí i smysly, o kterých jste netušili, že je vůbec máte! Prožijete návštěvu plnou kouzelných a fascinujících okamžiků, které vás nalákají k tomu objevovat své smysly dál. Nejen proto zde najdete také Zónu Snění, kde si jako návštěvníci budete moci dále hrát a prozkoumávat své smysly a na konci prohlídky budete také moct zavítat do místního obchůdku s dárky Senses.

Jaké je do muzea vstupné? To, i další informace naleznete ZDE.

Zdroj: Muzeumsmyslu.cz

 

8. Muzeum Hraček

Hledáte ideální plán na výlet s dětmi a počítáte i s deštivou variantou? Právě Muzeum hraček je zajímavým článkem výletního plánu po Praze. Muzeum je vytvořeno z největší soukromé sbírky hraček, kterou vlastní pan Ivan Steiger. Každý si zde najde expozici, která ho zaujme. Pro mladé slečny je k vidění například rozsáhlá sbírka panenek Barbie a malým pánu expozice přináší podívanou v podobě několika robotů a velkého množství vláčkových modelů.

Jaké hračky ještě můžete v muzeu vidět zjistíte ZDE.

Zdroj: Toymuseumprague.cz

 

9. Muzeum LEGA

Muzeum Lega u nás naleznete hned v několika městech, a tak nikdy nebude těžké jeho návštěvu spojit s dalším výletem. Jeho pobočky se nachází v Praze, Kutné Hoře, Poděbradech, Špindlerově Mlýně a Jeseníku. V pražské pobočce naleznete přibližně 3000 unikátních modelů, které jsou sestaveny z více než jednoho milionu kostiček a honosí se tak světovým prvenstvím mezi muzei svého druhu. Zajímavou informací je také to, že vstupenky mají platnost jednoho roku od jejich zakoupení.

Jaká je otevírací doba muzea? Nejen to zjistíte ZDE.

Zdroj: Muzeumlega.cz

 

10. Letecké muzeum v Kunovicích

Letecké muzeum v Kunovicích je v několika směrech pozoruhodné. Nejen že nahlídnete tak trochu do oblak, ale nestane se vám, že se toužíte exponátu v muzeu dotknout a nebude vám to umožněno. Zde se můžete několika letounů nejen dotknout a procházet v jejich bezprostřední blízkosti, dokonce budete moci vniknout do nitra řady z nich. Při prohlídce letadel vám bude také umožněno poslouchat radiokomunikaci leteckých posádek a letištní věže v Kunovicích. Právě fakt, že zde nejsou žádné bariéry mezi návštěvníky a expozicí, bude výlet do Leteckého muzea skutečně intenzivním zážitkem.

Více o muzeu ZDE.

Zdroj: Muzeum-kunovice.cz

 

Přejeme vám hezké zážitky při návštěvách nejen těchto českých muzeí. Věříme, že se i zdánlivě nezáživná návštěva muzea se stane perfektním zážitkem!

Natálie z eHotel.cz