Les Království

1 minuta čtení 27.06.2016 Kultura

Les Království - to je labská přehrada postavená nad Dvorem Králové. Příhodný název, co říkáte? Tento architektonický skvost byl v roce 1964 právem vyhlášen národní technickou památkou.

Les království


Na kole do pohádky

2 minuty čtení 21.06.2016 Kultura

Silueta červeného hradu se hrdě vzhlíží ve vodní hladině jako v zrcadle, které otevírá cestu do pohádky... Řeč je samozřejmě o jihočeském zámku Červená Lhota, který je mnohdy považován za vůbec nejpohádkovéjśí zámek v Česku. Jeho návštěva může být krásným zakončením jednoho z cyklovýletů, pro které je okolní krajina přímo stvořená.

Červená Lhota


Jazz v létě roztančí česká města

2 minuty čtení 19.05.2016 Kultura

Bohemia Jazz Fest - jeden z největších jazzových festivalů v Evropě v červenci opět zavítá do českých měst napříč celou republikou! Nejlepší jazzové muzikanty budete moci vidět a především slyšet takřka pod širým nebem na těch nejhezčích náměstích v Česku - v Praze, Liberci, Táboře, Brně, Písku, Plzni a Domažlicích.

Bohemia Jazz Fest


Restaurant Day v Hradci Králové

3 minuty čtení 11.05.2016 Kultura

Akcí zaměřených na jídlo každoročně přibývá a jednou z těch povedených je mezinárodní gastronomický festival Restaurant Day v Hradci Králové, který proběhne již tuto sobotu 21. května 2016. Mezinárodní festival všech milovníků domácího jídla a pití založený na principu "pop-upů" - tak si ho nenechte ujít!

Restaurant Day Hradec Králové


Do Českého Krumlova za hudebními zážitky

2 minuty čtení 12.04.2016 Kultura

Od 15. července do 6. srpna 2016 se Český Krumlov rozezní libozvučnými tóny orchestrů a umělců světové hudební scény. Letos již po 25. se zde totiž bude konat Mezinárodní hudební festival. Stěžejním žánrem festivalu je klasická hudba, poslechnout si však budete moci i jazz, muzikál, filmovou hudbu, šanson či španělské flamenco. Většina koncertů se uskuteční pod širým nebem v krásných zahradách a také v Zámecké jízdárně. 

Hudební festival v Českém Krumlově


  • 26 - 30 z 55 článků