Riga jako destinace pro krátký výlet za benefity

Pokud už vám pomalu dochází nápady měst vhodných pro krátký eurovíkend, dnes tu pro vás máme jedno takové, které by vás možná jen tak nenapadlo. Tentokrát se totiž podíváme do hlavního města Lotyšska, Rigy. Proč zrovna Riga? Co vám tato malá metropole může nabídnout? Jak se sem dostat a kolik dní tu strávit? To vše se dozvíte v dnešním článku.

Proč Riga?

Pokud už máte Evropu procestovanou křížem krážem, není na škodu zařadit i méně populární místa. Navíc Riga je velmi malebné město, které má co nabídnout milovníkům architektury, historie ale i přírody. Riga je navíc oproti jiným evropským metropolím opravdu levnou variantou a ubytování tu seženete doslova za pár stovek na noc.

 

Kolik dní strávit v Rize?

Jak už bylo řečeno, jedná se o menší metropoli, která je svým počtem obyvatel přesně někde mezi Prahou a Brnem. Proto vám na prozkoumání těch nejzásadnějších míst bude stačit opravdu jen málo dní. Pokud tedy máte volný pouze víkend, Riga je destinace přesně pro vás. Dva až čtyři dny jsou totiž pro pobyt v Rize ideální.

 

Jak se do Rigy dostat?

Nejvýhodnější variantou jsou lety z Vídně. Ty se stejně jako ubytování dají zcela běžně sehnat v řádech stovek korun. Do Vídně je skvělé vlakové spojení z ČR a pokud budete tohoto přestupu v Rakousku chtít využít, před cestou na letiště můžete navštívit například centrum města nebo místní zoologickou zahradu.

 

Co v Rize dělat?

Celou Rigou se line atmosféra ponechána z dob lotyšské okupace. Pokud vás tato historie zajímá, nesmíte při své návštěvě minout Muzeum KGB a Muzeum okupace Lotyšska.

Podobně ikonické, jako muzea vzpomínající na lotyšskou okupaci, je pro historii Rigy také Radniční náměstí a velkolepý Dům Černohlavců. Právě pohled na tento dům je asi nejznámějším snímkem z lotyšského hlavního města.

Neoddělitelnou součástí Rigy je i řeka Daugava neboli Západní Dvina. Právě na řece Daugavě se pořádají vyhlídkové komentované plavby. Díky tomu, že se Riga rozprostírá po obou březí Západní Dviny, ji máte při plavbě jako na dlani a nejvýznamnější místa a stavby tak uvidíte najednou.

Výlety v okolí

Přímořské městečko Jūrmala. Jedná se o lázeňské město které se rozprostírá na 32 kilometrech pobřeží Rižského zálivu. I přes to, že Jūrmala jistě není letoviskem pro koupání v moři, je možné se tu v letních měsících osvěžit. V době letních prázdnin se tu teplota vody pohybuje od 19 do 23,5 stupňů celsia. Pláže jsou tu čisté a najdete tu i řadu opravdu hezkých restauračních podniků.

Národní park Kemeri. Jedná se o největší Národní park v Lotyšsku a najdete zde velké plochy mokřadů, jezer a rašelinišť. Z této rašeliny se těží léčivé bahno, na kterém je založen místní lázeňský průmysl.

Kde naleznete Národní park Kemeri?

 I ubytování v Rize si můžete nechat proplatit za benefitní body díky službě ehotel.cz. Vyberte si ubytování na Booking.com nebo nám zašlete fakturu za ubytování. Obě varianty si na našich stránkách můžete nechat proplatit za benefitní body. Jak na to ze dozvíte ZDE.

Pokud jsme vás na výlet do Rigy nalákali, užijte si vaši cestu do Pobaltí.

Šťastnou cestu vám přeje 

Natálie z ehotel.cz