Vánoční trhy nedaleko hranic: Německo

Vítáme vás u série článků, které vás vezmou na výlet na vánoční trhy. Zvolili jsme místa v okolních státech, které jsou jen pár hodin od hranic. V tomto článku se vydáme do Německa. Na závěr vás nemůžeme tradičně ochudit ani o rychlou lekci němčiny. Tentokrát však s vánoční tématikou. 

Ačkoliv Německo nemusí budit tolik vánoční dojem, jako třeba rakouská slavná Vídeň, opak je pravdou. Představíme vám hned 3 místa, která se mohou pyšnit krásnými vánočními trhy a která byste rozhodně meli navštívit. 

 

Drážďany

Město, které naši pozornost láká celoročně, avšak na Vánoce snad nejvíce. Drážďany jsou lákavé i tím, že jsou skutečně blízko. Samozřejmě záleží, z jakého koutku republiky jste, ale nebojte se, další místa výhodná i pro ostatní vám budeme postupně odkrývat. Z Prahy však cesta do Drážďan trvá přibližně hodinu a půl.

V Drážďanech můžete navštívit několik trhů za jeden den. Nejznámější jsou Altmarkt a Neumarkt, v oblasti Innere Aldstad. Místo, které je pojmenováno podle adventního pečiva „Striezel“, tedy Striezelmarkt, je dalším které by vás svou velikostí mohlo oslovit. Na každém z nich vám punč či svařené víno podávají do jiných hrnečků, které můžete vrátit, nebo si je nechat jako suvenýr.

Zajímavé události:

Pokud ještě nemáte vybrané konkrétní datum, kdy se na trhy podíváte, doporučujeme vám 8. či 9. prosince, kdy se na zmíněném Striezelmarkt budou konat tradiční události. Jako první se chystá Stollenfest pojmenované podle vánočního cukroví Stollen. Akci doprovodí ochutnávání tohoto druhu cukroví a velký průvod městem.

Den poté, tedy 9.prosince se můžete těšit na prodejní neděli. Co si pod tím představit? Je to dlouholetý zvyk. V tento den prodejci slibují výhodnější nákupy a zlevněné výrobky.

 

Berlín

Hlavní město Německa přeci nesmí chybět na seznamu nejnavštěvovanějších vánočních trhů. Přesto, že se to tak nemusí zdát, nenechte se mýlit. Berlín však přiláká spíše přiláká ty z vás, kteří nehledáte natolik tradiční místo. Trhy v Berlíně mají spíše modernější podobu. Výhodou však je, že je z Prahy do Berlína přímé vlakové spojení. Ani autem to není daleko. Cesta zabere přibližně 3 hodiny. Možná se však oplatí zůstat spíše přes noc.

Jak se mohu ubytovat v Berlíně za mé zaměstnanecké benefity?

Ty nejkrásnější trhy v Berlíně najdete ve Spandau, Charlottenburgu, v okolí Rotes Rathaus. Neměli byste však minou ani Sony Center na náměstí Potsdamer Platz, které vám nabídne úplně jinou vánoční atmosféru, než na kterou jste zvyklí. 

 

Norimberk

Nyní přišla řada na ty z vás, kteří celou dobu čekají na bavorské klobásky. Co si tak rovnou zajet na ty norimberské? Trhy v Norimberku se jmenují Christkindlesmarkt, a to podle Ježíška. Ve volném překladu se tedy jedná o Ježíškovy trhy. Dávejte si zde pozor na městskou vyhlášku, trhy jsou otevřené pouze do 20:00.

Cesta autem do Norimberka vám zabere přibližně stejný čas, jako do Berlína. Je to pohodová tří hodinová cesta. 

 

Na závěr vás nemůžeme ochudit o pár německých slovíček, abyste se na trzích pohodlně orientovali. Inspiroval vás dnešní článek? Pokud se vydáte do Německa na vánoční trhy, nezapomeňte nás označit ve vašem příspěvku na sociálních sítích s #vanocesehotelem nebo #cestujsehotelem a my se moc rádi podíváme, co jste stihli navštívit.

 

 

Bis später!

Tereza z eHotel.cz