Kteří ptáci přilétají na jaře jako první?

3 minuty čtení 22.03.2023 Příroda

Okřídlení cestovatelé před smutnou zimou raději beoru "křídla na ramena" a prozíravě odlétají do teplých krajin. Možná proto nám v zimě bývá trochu smutno. Jaro už je ale za dveřmi... Slýcháte ptačí zpěv při ranní procházce do práce? Už jsou tady! Kteří přiletěli jako první? 


4+4 výlety s ubytováním v Beskydech

7 minut čtení 15.03.2023 Příroda

Jaro, léto, podzim, zima, v Beskydech je přece príma! Beskydy jsou jednou z nejnavštěvovanějších oblastí v České republice. Ideální pro odpočinek, sport i gastronomii. Připravili jsme si pro vás pár tipů na ubytování a výlety v této oblasti. Toto místo má co nabídnout, ať už Beskydy navštívíte za jakýmkoliv účelem a v jakémkoliv ročním období.


TOP 4 destinace, které musíte v roce 2023 navštívit

7 minut čtení 18.01.2023 Příroda

Nový rok začínáme v plné cestovatelské parádě. Dnes se letem světem podíváme na místa, které stojí za to navštívit. Ať už v tomto roce, nebo kdykoliv jindy. Tato místa můžete navštívit v různá roční obobí a vytěžit tak z toho to, co preferujete. Za nás jsou to jednoznačně místa, která vzbudí emoce v každém z vás. Proč? To vám odhalíme v článku.


6 míst kam jít v Praze na houby

6 minut čtení 31.08.2022 Příroda

Po parném létě konečně spadlo několik dešťových kapek a mohli bychom se možná dočkat houbové úrody. Jistě má každý svá oblíbená místa, kde zaručeně vždy nalezne bohatou nadílku. Kde ale naplnit košík houbami v Praze? Na to se podíváme v dnešním článku.


Po stopách Rumcajse aneb Jičín, město pohádek

4 minuty čtení 20.07.2022 Příroda

"Uprostřed hlubokého a temného lesa nazývaného Řáholec žil vousatý švec, který se jmenoval Rumcajs. Tento švec měl červený klobouk a kalhoty a na nohou nosil černé nebo hnědé boty. Rumcajs bydlel v jeskyni společně se svojí krásnou ženou a maličkým čiperným synem Cipískem…" Ne nadarmo se Jičínu říká město pohádek. Rumcajs, Manka a Cipísek se jistě zasloužili o proslavení tohoto opravdu pohádkového města v Českém Ráji. A dnes se právě po stopách loupežníka Rumcajse vydáme Jičín prozkoumat.


  • 6 - 10 z 75 článků