Vánoční trhy nedaleko hranic: Německo

5 minut čtení 25.10.2023 Zimní tipy Akce

Vítáme vás u série článků, které vás vezmou na výlet na vánoční trhy. Zvolili jsme místa v okolních státech, které jsou jen pár hodin od hranic. V tomto článku se vydáme do Německa. Na závěr vás nemůžeme tradičně ochudit ani o rychlou lekci němčiny. Tentokrát však s vánoční tématikou. 


Jak na mexické dušičky Día de los Muertos?

3 minuty čtení 25.10.2023 Kultura

Věděli jste, že nejoblíbenějším svátkem v Mexiku jsou dušičky? Zatímco v Česku je tento den vnímán spíš nostalgicky a melancholicky, v Mexičanech se probouzí radostné chvíle a tyto oslavy mezi živými i mrtvými probíhají od 31. října do 2. listopadu. Od roku 2003 je navíc tento den součástí UNESCO. Vydáte se do Mexika nebo si uděláte malé Mexiko u vás doma?


Rekordmani mezi stromy v ČR: Znáte je všechny?

4 minuty čtení 11.10.2023 Příroda Česko

Věděli jste, že 20. října slavíme mezinárodní den stromů? A protože venku začíná typické podzimní pochmurné počasí, chceme vás tak trochu nalákat k pobytu v přírodě, protože ta je na podzimu krásná. A stromy, které hrají všemi barvami, obzvlášť. Přinášíme tedy seznam rekordmanů mezi stromy v ČR a také informace o tom, kam se za nimi můžete vydat. 

 



7 procházek po dřevěných chodníčcích v ČR

5 minut čtení 28.09.2023 Příroda Česko

Vyrazte na romantickou procházku po dřevěných chodníčkách po celé republice. Přicházíme se sedmi tipy na výlety na tzv. "lávkách" nad rašeliništi. Většina z nich to jsou zároveň naučné stezky, což může bavit i vaše děti. Chodníky jsou postavené na dřevěných trámech nad otevřenou plochou slatí, hatí a mokřadů s nějakou tou vyhlídkou a odpočinkovou zónou. Objevte přírodu i z této strany a dejte nám vědět, jak se vám na výletech líbilo. 


  • 11 - 15 z 374 článků