Hrubá Skála v kraji hlubokých lesů, romantických hradů, soutěsek a rybníků

2 minuty čtení 07.08.2015

Zámek Hrubá Skála se vypíná na jedné ze skal Českého ráje – nádherného kraje, ve kterém se ztratíte v soutěskách mezi skalami, obklopeni hlubokým lesem. Kroužit nad Vámi budou draví ptáci, kteří obývají škvíry a vrcholky skal a téměř neustále budete mít v dohledu kozákovský hřbet s vrchem Kozákov, který skrývá drahé kameny nebo věže hradu Trosky stojící na dvou černých čedičových sopouchách. Tajemství je tady všude na dosah.


Slovácký rok v Kyjově

1 minuta čtení 07.08.2015 Kultura

Ve dnech 13. – 16. srpna 2015 bude královské město Kyjov opět po dlouhých 4 letech hostit nejstarší regionální folklórní festival v České republice Slovácký rok. Tento festival má tradici již od roku 1921 a přivádí tak do srdce Slovácka již 94 let všechny příznivce lidových tradic, písní a zvyků, ale také pestrobarevných tradičních krojů, díky nimž má festival své zvláštní kouzlo.



Divocí koně se vracejí do volné přírody!

1 minuta čtení 24.07.2015 Příroda

Divocí koně dříve společně s vyhynulým praturem a zubrem tvořili nedílnou součást české přírody, která díky těmto druhům získala svůj specifický ráz. Velké pastviny, na kterých se tato zvířata pásla, střídaly lesy a díky vypásání trávy měly šanci zde vegetovat vzácné druhy rostlin.


Mnichovo Hradiště - velkolepé sídlo Valdštejnů

1 minuta čtení 24.07.2015

Zámek Mnichovo Hradiště získal v 17. století slavný vojevůdce Albrecht z Valdštejna. Tenkrát renesanční sídlo prošlo na konci 17. století velkolepou barokní přestavbou, která s přestávkami trvala celých 30 let! Podívejte se, jak zámek vypadá dnes. Barokní sídlo se do dnešních dnů dochovalo s minimálními úpravami, a tak se jeho návštěvníci dnes mohou přenést do autentické atmosféry českého baroka.


  • 261 - 265 z 374 článků