Za zábavou do Královského hvozdu

4 minuty čtení 02.01.2016 Pro děti Sport

Šumava – jedno z nejstarších pohoří Evropy, hrdě nese staroslovanský název, který přeložen do dnešního jazyka znamená „hluboký hvozd“. Proto také za dob krále Přemysla Otakara II. bylo toto území nazýváno Královským hvozdem. Dnes v tomto kraji hlubokých lesů, ledovcových jezer a panenské přírody najdeme špičkově vybavená horská střediska, která přímo lákají k zábavě všeho druhu. Pojďte si užít nevšední zábavu v jednom z nich – pětihvězdičkovém Skiresortu Lipno, který se mimo jiné pyšní prestižním oceněním EDEN – Evropská excelentní destinace.

Šumava v zimě

Czech Press Photo 2015

1 minuta čtení 02.01.2016 Kultura

Až do konce ledna je v prostorách pražské Staroměstské radnice k vidění premiérová výstava fotografií Czech Press Photo 2015, která se koná již od roku 1995. Fotografie umožňují návštěvníkům stát se očitými svědky událostí minulého roku, které byly zachyceny profesionálními fotožurnalisty žijícími v České nebo Slovenské republice.

Staroměstská radnice

Novoroční ohňostroj 2016 v Praze

1 minuta čtení 22.12.2015

Na Nový rok proběhne v Praze již tradiční novoroční ohňostroj. Tentokrát bude odpálen z Vítkova, pod jezdeckou sochou Jana Žižky u Národního památníku. Nenechte si ujít krásný pohled na barevnou oblohu nad stověžatou metropolí!

Novoroční ohňostroj

Bruslení pod Žižkovskou věží

1 minuta čtení 22.12.2015 Pro děti Sport

Na zamrzlé rybníky či řeky si letos budeme muset ještě nějakou chvíli počkat… Zabruslit si však můžete, i když jsou teploty nad nulou! Přijďte si užít skvělou zábavu na bruslích pod jednu z nejvyšších staveb v České republice! Čeká na Vás nezapomenutelná atmosféra, vůně tradičního svařáku i vybrané grilované speciality.

Bruslení pod Žižkovskou věží

Pečení chleba v Lenoře

1 minuta čtení 22.12.2015 Gastronomie

Ve středu 30.12.2015 můžete být svědky tradičního netradičního pečení chleba, houstiček, koláčů a výtečných placek v obecní peci v šumavské Lenoře. Chléb z lenorské pece a ostatní pečivo se neprodává, ale rozdává. Přijďte se podívat na tuto jedinečnou akci, která je poslední v tomto roce!

Pečení chleba v Lenoře

  • 211 - 215 z 374 článků