Kutnohorské stříbření aneb velkolepý návrat do minulosti

3 minuty čtení 31.03.2016 Kultura

Láká Vás představa vrátit se o několik století zpátky a vychutnat si dobovou atmosféru jednoho z nejkrásnějších měst České republiky v době jeho největšího rozkvětu? Pokud ano, pak přijměte naši pozvánku strávit poslední víkend června na Kutnohorském stříbření. Jedná se o historickou slavnost, která bude letos již po 25. symbolicky otevírat turistickou sezónu města Kutná Hora, zapsaného do seznamu světových kulturních památek UNESCO.

Kutnohorské stříbření


Litomyšl krásná a rozkvetlá

2 minuty čtení 12.03.2016 Hotely

Litomyšl, východočeské město a rodiště Bedřicha Smetany, má na jaře neopakovatelnou atmosféru. Nejen že zde můžete vidět rodný byt tohoto slavného českého umělce, ale také můžete navštívit zámecký areál, projít se krásně upravenými klášterními zahradami se sochami dalšího slavného českého umělce Olbrama Zoubka, odpočinout si v rozkvetlé Jindrově zahradě anebo si pochutnat na výtečných čokoládových dobrotách v místní čoko-kavárně. Na Velikonoce je navíc připravena speciální akce v zámeckém sklepení!

Litomyšl

Velikonoce ve znamení pětilisté růže

2 minuty čtení 12.03.2016 Hotely

Třeboň, proslulé lázeňské město bývá spojováno především s rybníkářstvím. Skrývá však v sobě také nádherný renesanční zámek, který patří k jedněm z největších zámeckých komplexů u nás. Právě zde je pro letošní Velikonoce připraven speciální program, který nadchne děti i dospělé. Okolí celé Třeboně je navíc protkáno turistickými trasami kolem zdejších rybníků, na jejichž prozkoumání vám možná ani prodloužený víkend nebude stačit. Za zkoušku to však rozhodně stojí!

Velikonoce v Třeboni

Praděd hlásí 80 cm sněhu - lyžaři zbystřete!

2 minuty čtení 10.03.2016 Sport

Nejvyšší vrchol Moravy a pátý nejvyšší vrchol Česka, Praděd, má díky své nadmořské výšce dostatek sněhu i v době, kdy se ostatní horská střediska připravují na další roční období. Proto se mu někdy přezdívá „Moravský ledovec“. Zalyžujete si zde ve výšce 1235 – 1445 metrů nad mořem, což ze zdejšího skiareálu dělá nejvýše položený skiareál u nás. Není tedy divu, že i v začínajícím jarním období je na Pradědu 80 cm prašanu. A podle předpovědí má zde sněžit i nadále!

Praděd

Jak je to s prvním jarním dnem

2 minuty čtení 07.03.2016

Také máte zafixováno, že jaro začíná 21. března? A co kdyby vám někdo řekl, že je to už o den dříve? Oba dva byste mohli mít pravdu, záleželo by pouze na tom, jaký rok se zrovna píše. Za tento zmatek kolem prvního jarního dne totiž může nejen pohyb Země kolem Slunce, ale také přestupné roky, o nichž jste se na našem blogu mohli dočíst v souvislosti s 29. únorem. Pojďme se tedy podívat, jak to s tím prvním jarním dnem vlastně je a kdy se na něj tedy můžeme těšit v letošním roce.

První jarní den

  • 181 - 185 z 374 článků