Pěšky přes Krkonoše tam a zpět! 6 tipů na trasy po Krkonoších

6 minut čtení 11.06.2021 Příroda

Krkonoše jsou turisticky proslulé svými nádhernými vodopády,  které jsme vám představili již v článku 8 nejkrásnějších vodopádů ČR, který si stále můžete na našem blogu přečíst. Dnes si ale ukážeme krkonošské pěší stezky, které vás provedou krásami KrkonošPoradíme vám, které jsou vhodné pro děti a rodiny s kočárky a které zase pro odvážné turistické nadšence.

 


10 důvodů, proč navštívit Jižní Čechy

7 minut čtení 18.05.2021 Příroda

To, že za dechberoucími památkami nemusíte nutně za hranice, už určitě víte. Jižní Čechy jsou dlouhou dobu atraktivní oblast pro turisty z celého světa. Pokud ještě váháte, kam jet v létě na dovolenou, nebo jen hledáte výlety v okolí, v tomto článku najdete všechny odpovědi!

 


8 nejkrásnějších vodopádu v Česku

7 minut čtení 05.05.2021 Příroda

Ve světě jsou velmi často vyhledávanou podívanou právě vodopády, na které se sjíždí turisté ze všech koutů planety. Avšak i u nás v České republice je několik takových, ze kterých nebudete moct spustit oči a nemusíte tak zoufat, že momentálně není snadné se za těmi zahraničními vydat. Přesvědčte se sami, že česká příroda skýtá neskutečně krásné vodní monumenty.

TIPY NA VÝLET - 13 nejkrásnějších vodopádů v ČR | Jupigo.com

zdroj: Jupigo

 


Kam na výlet po lockdownu? 14 tipů na jarní výlety po celé ČR.

7 minut čtení 14.04.2021 Příroda

Venku je krásně a to nás všechny cestovatele a turisty zajisté svádí k jednomu - a tím jsou myšlenky na krásné jarní výlety. Všude to vykvétá, příroda se probouzí, ale zatím jsme se mohli podívat tak akorát k hranicím našeho okresu. A protože se k nám dostala zpráva, že bude omezení pohybu brzy končit, rozhodli jsme se pro vás sepsat seznam míst po celé České republice, která chcete na jaře vidět.

Dodržujme při jarních výletech a procházkách všechna hygienická opatření, buďme ohleduplní a nosme roušky nebo respirátory. Pandemie tu stále je, přestože se opatření rozvolňují.


  • 21 - 25 z 75 článků