Mělnický košt

1 minuta čtení 24.07.2015 Gastronomie

Již po deváté se letos v sobotu 8.8.2015 sejdou mělničtí vinaři a nabídnou návštěvníkům svá vína – poklady, které skrývají jejich mělnické sklepy. Vyrazte se do Mělníka podívat! Budete okouzleni jak městem, tak vinicemi a lahodným mělnickým vínem!



Dvojnásobný mistr České republiky kuchař Pavel Minář vede restauraci jednoho z našich hotelů!

1 minuta čtení 08.06.2015 Gastronomie

Kuchař Pavel Minář, dvojnásobný mistr České republiky a člen Asociace kuchařů a cukrářů ČR, vede restauraci v hotelu Panská v Bechyni. Pavel Minář má nespočet zkušeností a v jižních Čechách jste se s ním již měli možnost setkat v restauraci Na Staré v Želči. Tato restaurace se v současnosti specializuje na kuchyni připravovanou z lokálních surovin a to především kozí a kůzlečí maso a speciality z kozího mléka.

V restauraci hotelu Panská má Pavel Minář možnost nabídnout své kulinářské umění širokému spektru klientů od skupin turistů navštěvujících zámek Bechyně, přes golfisty a lázeňské hosty, až po romantické svatby.

Kromě mistra České republiky je restaurace výjimečná také svým konceptem, kterým je protiváha dnešní uspěchané doby – tzv. slow food. Slow food klade důraz na tradiční receptury, lokální suroviny a dodavatele a především na dostatek času pro to si chuťový zážitek správně vychutnat.

Kromě tradičních jídel se v restauraci hotelu Panská můžete těšit také na sushi. Pavel Minář je totiž velkým příznivcem asijské kuchyně, konkrétně především japonské a neustále se snaží vyhledávat a učit nové věci.

Bude se na Vás těšit v restauraci hotelu Panská v Bechyni!


Velikonoční recepty

1 minuta čtení 23.03.2015 Gastronomie

Máte nějaké velikonoční či jarní recepty, o které byste se chtěli podělit s ostatními? Mazanec, který se vždycky povede? Beránek nebo sekanice? Nebo něco netradičního? Pošlete nám fotky a napište nám recepty! A co Vaše děti? Jaké je jejich oblíbené jídlo na jaře?


Nejdelší oslavy vína v České republice - to je Táborský festival vína 2015

1 minuta čtení 23.02.2015 Gastronomie

Táborský festival vína je nejdelším festivalem vína a gastronomie v ČR a největší přehlídkou českých a moravských vín na jihu Čech. Letos se koná již jeho 7. ročník a to od 28. února do 28. března 2015. Zúčastní se ho opět špička moravských a českých vinařů, degustátorů i sommeliérů. Součástí festivalu jsou samozřejmě řízené degustace, ale také přednášky, galavečeře (například s výkladem etikety samotným Ladislavem Špačkem), výstavy a gastronomické večery. To vše se koná v krásném prostředí historického města Tábora. Ochutnejte to nejlepší, co české vinařství a gastronomie nabízejí!

Ubytování najdete zde.


  • 21 - 25 z 28 článků