Kratochvíle - sen, který se stal skutečností

2 minuty čtení 15.07.2015

Kratochvíle je zámecká perla, která se nachází v jižních Čechách mezi rybníky nedaleko Netolic. Návrh a vůbec představa o zámku vznikly podle vzoru italských renesančních vil. Stavbou byl Vilémem z Rožmberka pověřen italský stavitel Baldassar Maggi z Arogna. Zámek je tak realizací snu italského stavitele, který ve službách v cizí zemi vzpomíná na svůj domov. Když vstoupíte do zahrad Kratochvíle a spatříte zámek lemovaný jejich konturami, budete si připadat jako ve snu. Na konci šestnáctého století si tak připadal i Vilém z Rožmberka…


Litomyšl - psaníčka velikánů(m)

4 minuty čtení 08.07.2015

Litomyšl je jedna z našich perel zapsaných na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. My však nezůstaneme jen u nádherného zámku s velkolepými zahradami a ukážeme vám i jiná místa, která dělají Litomyšl Litomyšlí. Možná byste nevěřili, ale nádherné a opečovávané historické centrum je výborně doplňováno moderní architekturou, která se slavnou historii a krásu starých budov nesnaží potlačovat, ale spíše ji doplňuje.


Grund Resort Golf & Ski

2 minuty čtení 07.07.2015 Hotely

Interiér hotelu vznikl ve spolupráci se špičkovým italským designérským ateliérem Ferrari Pagani Tresoldi Architetti. Použité materiály nejvyšší kvality zajišťují hostům maximální komfort.

Hotel GRUND RESORT GOLF&SKI je umístěn v klidné krajině východních Krkonoš nedaleko Janských Lázní a Pece pod Sněžkou.


Sobotní kvíz

1 minuta čtení 01.07.2015

Víte, kdo je hlavní hvězdou letošního Filmového festivalu v Karlových Varech? A víte, jaké filmové překvapení se chystá na dnešní večer?



  • 271 - 275 z 374 článků