Tipy jak strávit letošní halloween

Halloween sice není původním českým svátkem, ale postupem času si získává místo mezi oblíbenými svátky Čechů. Halloween se slaví 31. října v předvečer dne všech svatých v anglosaských zemích ale postupně se stává tradicí i jinde. Typickými rysy tohoto svátku připomínající naše dušičky jsou strašidelné převleky a vydlabané dýně, které si můžete vydlabat i vy doma. Teď se ale pojďme podívat, jak můžete strávit letošní Halloween vy nebo vaše děti.

1. Halloween v Praze pro vás

Pokud chcete se svými přáteli zažít trochu té halloweenské atmosféry, máme pro vás pár akcí, které musíte letos navštívit. Jedná se o velkolepé party, které zaujmou hlavně živelné povahy.

 a. Wonderland Halloween Lucerna – 29. a 30.10.

Jedná se oslavu zesnulých duší ve velkém sále Lucerny pro pět tisíc lidí, na které nemůžete chybět ani vy. Vše je zde propracováno do posledního detailu, večer provázejí desítky herců a tanečnic, kteří dělají večer ještě autentičtější. Vstup je povolen pouze s maskami a můžete zde vyhrát cenu za tu nejpropracovanější.

Zdroj: wonderlandhalloween.cz

 b. Prague Halloween Festival 2021

Tento festival je jednou velkou strašidelnou party, která není jen tak pro každého. Do klubu Radost FX bude vstup povolen jen starším osmnácti let, kteří se vybaví patřičným převlekem. Tací potom budou moci soutěžit o nemalé výhry v soutěži o nejlepší kostým.

Zdroj: istudenzone.cz

 

2. Halloween v Praze s dětmi

V případě že plánujete strávit halloween se svými dětmi, zde vám přinášíme tipy, kam je vzít na halloweenské odpoledne v Praze.

a. DDM Modřany Halloween - Neděle 31.října

Zde je pro vás připraven pestrý program plný strašidelných stezek, které jsou rozděleny dle věkových kategorií a tak se nemusíte bát přivést děti už od 4 let. Na toto odpoledne můžete dorazit v kostýmech, kterým se meze nekladou a na konci si i vydlabete dýni.

b. Halloween v botanické zahradě – Neděle 31.října

I v botanické zahradě se můžete těšit na dlabání dýní, strašidelné a pestré převleky, nápaditou výzdobu a bohatý doprovodný program, který zaujme nejen vaše děti, ale i vás.

c. Halloween v Karlíně – Neděle 31.října

Tady na vás bude čekat, živá hudba, malování na obličej, kreativní díly a oceněni budou hlavně ti, kteří podpoří tradici a do Marketu Karlín dorazí v maskách. Celý den je poté zakončen lampionovým průvodem.

zdroj: allevents.in

 

3. Halloween u vás doma

Způsob jak sobě i vašim dětem trochu přiblížit Halloween je příprava některých tradičních dekorací, kterými můžete vylepšit vaše bydlení po čas podzimu nebo je použít jen jako výzdobu vaší vlastní halloweenské party.

 a. Vydlabaná dýně

Pro dlabání si vyberte takovou dýni, která má rovné dno, aby se vám výsledná lucerna nekývala. Vymyslete si obličej, který následně na dýni vydlabete. Pro přesnější tvary si obličej můžete nejprve nakreslit na papír, vystříhat a následně obkreslit výstřižky na dýni, obličej tak bude přesně podle vašich představ. Kolem stopky vykrojte víko, kterým dýni vydlabete a později tudy budete vkládat svíčku. Poté důkladně rukou nebo lžící vyčistěte dýni od jadérek a můžete začít vyřezávat. Dýně je velmi tvrdá, proto pozor na prsty.

Zdroj: plzenoviny.cz

b. Netopýr

Je dalším typickým prvkem, který provází celý halloween. Jednoho si můžete snadno vytvořit společně s dětmi doma z věcí, které u vás najdete. Bude vám stačit kousek papíru, rolička od toaletního papíru, provázek, izolepa a černá a bílá barva. Nejprve si roličku i papír natřeme na černo, aby to byl základ na tělíčko našeho netopýra. Z papíru vystřihneme křidélka podle představy a přilepíme na roličku. Na obou stranách roličky prolomíme kraje tak, aby se nám ve středu spojily a slepíme izolepou. TIP: Před zalepením můžete do tělíčka schovat bonbóny jako překvapení pro děti. Nakonec jen dokreslíme obličej a netopýra připevníme na provázek a můžete si ho zavěsit například do okna.

Zdroj: jaksiudelat.cz

 

Věříme, že pokud se chystáte letos oslavit tento zahraniční svátek, jistě si z nepřeberného množství variant vyberete. Pokud byste si ale tuto tradici chtěli trochu upravit podle svého, neváhejte uspořádat vlastní halloweenský večírek u vás doma například i s tematickým občerstvením.

 Halloween plný strašidel a zážitků vám přeje

Natálie z ehotel.cz