5 tipů na spontánní sváteční výlet s dětmi

Ještě nevíte co o sváteční pátek podniknout? Zde je pár tipů na spontánní výlet pro vás a vaši rodinu.

 

Den Středočeského kraje

Regionální muzeum Mělník organizuje “Den Středočeského kraje”. Po celý den (9:00 - 17:00) jsou expozice a výstavy muzea otevřeny za symbolické vstupné 1 Kč. Návštěvníci se mohu těšit na výstavu HAFani!, promítání unikátního dokumentu o návratu vlků do Čech a prohlídku nově otevřené výstavy dobových hraček z let 1900 - 1980 v expozici historických kočárků. Program “Dne Středočeského kraje” můžete nalézt na internetových stránkách muzea Mělník

 

Interaktivní výprava s dětmi do hradu s Karlem Ešnerem a jeho družinou.
Dobrodružná výprava s dětmi do hradu, kde budou šermovat, psát na scriptoriu, zkoušet dvorské chování, tancovat, skládat pečeť Karla IV. a střílet z luku. Pro milovníky koní je připraven program výcviku koní  a přirozené komunikace s koněm. Více informací naleznete na internetových stránkách hradu Kašperk.

 

 Bobová dráha prosek

Objevte zážitek bobové dráhy na Proseku. Oddechněte si a užijte si zábavu na originálním místě v Praze. Součástí objektu je i lanová dráha a restaurace.

 

  Zábava pro celou rodinu na zámku Mníšek

Na zámku Mníšek probíhá od 26.10. do 30.10. pohádkové dobrodružství. Návštěvníci se můžou těšit na pohádkové prohlídky se zámeckými strašidýlky a princeznou Aničkou. V pátek 28. 10. budou mít děti jako dárek ke státnímu svátku vstup na první prohlídkovou trasu zdarma. Dospělí návštěvníci uvidí reprezentační místnosti s kaplí, knihovnou i pracovnou a soukromé ložnice s koupelnami a dětským pokojíkem.

 Pohádkové podzimní prázdniny na zámku Loučen

Na zámku Loučen se o víkendu máte možnost setkat s pohádkovými postavami! Program pohádkového víkendu také obsahuje divadelní představení a hledání pokladu princerzy Amélie.