Na kole do pohádky

Silueta červeného hradu se hrdě vzhlíží ve vodní hladině jako v zrcadle, které otevírá cestu do pohádky... Řeč je samozřejmě o jihočeském zámku Červená Lhota, který je mnohdy považován za vůbec nejpohádkovéjśí zámek v Česku. Jeho návštěva může být krásným zakončením jednoho z cyklovýletů, pro které je okolní krajina přímo stvořená.

Červená Lhota

Cest, po kterých se na kole můžete vydat do pohádky je několik. První variantou je cyklotrasa Tábor - Tučapy - Dírná, která vede po klikatých silničkách přes pole a louky. Celková délka této trasy je 34 km.

Další možností je vydat se z Jindřichova Hradce přes Kardašovu Řečici a dále po silnici na Pluhův Žďár a Červenou Lhotu. Tato varianta je dlouhá 28 km a částečně vede po trase č. 1170.

Nejkratší, 17 km dlouhá nenáročná cyklotrasa vede z Jindřichova Hradce přes Studnici a Pluhův Žďár až na Červenou Lhotu.

Červená Lhota drží prim v počtu pohádek a filmů zde natočených - natáčela se tady třeba Zlatovláska, O zatoulané princezně, O kráse a štěstí či Princezna na hrášku.

Kromě zajímavé expozice v prostorách zámku se můžete projet na lodičce po Zámeckém rybníku. Lze si zde zapůjčit pramici a prohlédnout si park i zámek z trochu jiné perspektivy. Půlhodinová plavba vyjde na 80 Kč za loď, hodinová plavba potom na 150 Kč za loď. 

Ať už se tedy na Červenou Lhotu vydáte z jakéhokoliv směru, vždy to bude stát za to!