Rio de Janeiro na Lipenské přehradě

Letos v srpnu se celé Lipno naladí na brazislkou vlnu a na celých 17 dní se promění v Rio de Janeiro, dějiště letních olympijských her 2016. V obřím olympijském parku si budete moci vyzkoušet nejrůznější sportovní disciplíny, fandit českým sportovcům u živých přenosů promítaných na plátně nebo se s našimi sportovními hvězdami potkat tváří v tvář.

Lipno

Srdcem olympijského parku bude Lipno nad Vltavou, které je turistickým centrem celé oblasti Lipenska. Právě tam, na břehu přehrady vedle přístavu budou vybudovány nejrůznější zábavní atrakce a uskuteční se zde i několik koncertů a show. Kromě toho zde budou k dispozici sportoviště pro gymnastiku, golf, stolní tenis, vzpírání či házenou, z vodních sportů si tu budete moci zkusit třeba jachting, veslování, kanoistiku či plavání.

Lipno

V o něco vzdálenějším Frymburku si vyzkoušíte atletické disciplíny, fotbal anebo klasický a plážový volejbal. Horní Planá bude patřit jezdectví, tenisu a badmintonu. V Přední Výtoni si zase vyzkoušíte drsné rugby, v Černé v Pošumaví si budete moci zastřílet lukem jako profesionální lukostřelci. Loučovice budou rájem raftingu a vodní kanoistiky. Vše vypukne 5. srpna a potrvá až do 21. srpna.

Celé Lipensko zkrátka bude žít sportem a vy můžete být přitom. Užijte si největší sportovní svátek letošní sezóny tak, jako byste byli přímo v Riu!

Ubytování na Lipensku si můžete vybrat přímo tady.