Se psím spřežením s větrem o závod!

Za jízdou se psím spřežením nemusíte cestovat až za polární kruh. Tento fantastický zážitek je dostupný i u nás! Přinášíme Vám pár tipů na místa, kde můžete zažít dobrodružství, na které se nezapomíná.

Psí spřežení

Bečvářův srub v Hojsově Stráži na Šumavě nabízí program s jízdou se psím spřežením, během kterého poznáte nevídané krásy zimní šumavské přírody. Sami budete řídit saně se čtyřmi psy, kteří jsou speciálně vyšlechteni pro tah. Jezdí se ve skupinách pod vedením zkušeného mushera, který se bude starat o hladký průběh jízdy a je plně odpovědný za správnost jejího provedení. Jízdu je nutné rezervovat alespoň 24 hodin předem.

Jízdou se psím spřežením si tak můžete příjemně zpestřit Váš víkendový pobyt na Šumavě! Ubytování přímo v Hojsově Stráži rezervujte zde.

Jízda se psím spřežením

Také v Jeseníkách si můžete mushing, nebo-li jízdu se psím spřežením, vyzkoušet. Pod vedením zkušené musherky Barbory Vlčkové se spolu s její smečkou vydáte na výlety zasněženou krajinou Jeseníků či Rychlebských hor. Bude Vám umožněno zcela samostatně řídit čtyř až šestispřeží severských psů husky, kteří jsou známí svou milou a přátelskou povahou. Pokud je budete chtít poznat blíže, bude Vašemu sblížení ponechán dostatečný časový prostor. Kromě jízdy na saních můžete zkusit také skijoring – jízdu se psím spřežením na běžkách! A když nebude dostatek sněhu? Nevadí, pokud není teplota příliš vysoká, můžete se projet se psím spřežením třeba na terénní čtyřkolce nebo vyzkoušet scooter – závodní koloběžku.

Pro skvělý víkend v Jeseníkách plný adrenalinové zábavy rezervujte ubytování zde.