Za zábavou do Královského hvozdu

Šumava – jedno z nejstarších pohoří Evropy, hrdě nese staroslovanský název, který přeložen do dnešního jazyka znamená „hluboký hvozd“. Proto také za dob krále Přemysla Otakara II. bylo toto území nazýváno Královským hvozdem. Dnes v tomto kraji hlubokých lesů, ledovcových jezer a panenské přírody najdeme špičkově vybavená horská střediska, která přímo lákají k zábavě všeho druhu. Pojďte si užít nevšední zábavu v jednom z nich – pětihvězdičkovém Skiresortu Lipno, který se mimo jiné pyšní prestižním oceněním EDEN – Evropská excelentní destinace.

Šumava v zimě

Ačkoliv je Skiareál Lipno jedním z nejmladších v České republice, vybaveností i kvalitou poskytovaných služeb může směle konkurovat ostatním služebně starším střediskům. Patří stabilně k nejlepším skiareálům u nás – jeho návštěva je tedy skvělou volbou pro všechny nadšence zimních sportů od toho nejútlejšího věku.

Skiareál Lipno nabízí pohodové lyžování na upravených sjezdovkách o celkové délce 10,8 kilometrů. Sjezdové tratě jsou mírné až střední obtížnosti a jejich pozvolný profil a šířka až 60 metrů je ideální jak pro děti a začátečníky, tak pro vyznavače carvingu. Ve skiareálu se nachází celkem devět sjezdovek, z nichž čtyři jsou červené a ostatní modré, tedy lehké obtížnosti. Všechny sjezdové tratě jsou kompletně pokryty moderním zasněžovacím systémem, který umožní provoz areálu i při nedostatku přírodního sněhu. V areálu se nachází také největší lyžařská výuková plocha v České republice Fox park – vyškolení a vždy pozitivně naladění instruktoři naučí děti zábavnou formou základům sjezdového lyžování a nadchnou je pro tento krásný sport. Tento dětský lyžařský areál je zcela zdarma.

Lyžování na Lipně

Aktuální sněhová pokrývka ve Skiareálu Lipno je 10 – 30 cm převážně technického sněhu a jelikož meteorologové předpovídají mrazivé počasí i na následující dny, můžete se těšit na perfektní lyžařskou dovolenou! Aktuálně je v provozu dětský Fox park s pohyblivými pásy, zasněžováno je však i ostatních devět sjezdovek, jejichž otevření je plánováno v nejbližší době.

Pro tuto zimní sezónu Skiareál Lipno připravil pro návštěvníky zbrusu novou červenou sjezdovku Vyhlídka, která má délku 1 200 metrů a nachází se vedle sjezdovky Promenádní.

Další novinkou je možnost online nákupu skipasu, který si tak můžete obstarat z pohodlí Vašeho domova. Po příjezdu do skiareálu nemusíte stát dlouhé fronty u pokladen a můžete jít rovnou na svah. Stačí k tomu mít vlastní skipas s číslem, který si při první návštěvě zakoupíte na pokladnách Skiareálu Lipno.

A kdyby Vám lyžování bylo málo, můžete si vybrat z mnoha variant dalšího zábavního vyžití, které Lipno nabízí!

Co takhle rozhlédnout se po krásné šumavské krajině z vrcholu Stezky korunami stromů? Většina návštěvníků ji zná z letních měsíců, Stezka je však v provozu i v zimě, a proto si tento unikátní zážitek nesmíte nechat ujít! Na vrchol hory Kramolín, kde se tato jedinečná stavba nachází, Vás vyveze lanovka. Z vrcholu vyhlídkové věže se Vám naskytne dech beroucí výhled na vrcholky Alp, téměř celou Lipenskou přehradu a především na krásné panorama Šumavy a Novohradských hor. Součástí Stezky je také unikátní tobogán, který je nejdelší svého druhu v České republice. V zimním období je Stezka otevřena denně od 10:00 do 16:00.

Lipno

Pro zábavu přímo stvořený je Aquaworld Lipno, největší vodní ráj na Lipensku. Nachází se v prostorách rekreačního parku Marina Lipno a nabízí řadu atrakcí a služeb – od plavaní v bazénu s divokou řekou, peřejemi a protiproudem až po whirlpool a perličkovou koupel se vzduchovými tryskami. Pro celkové uvolnění těla i mysli je k dispozici finská sauna s vůní bylinkových esencí nebo regenerující masáže.

Aquaworld Lipno

Součástí vodního ráje Aquaworld Lipno je také Hopsárium – svět zábavy plný prolézaček, trampolín, nafukovacích atrakcí, skluzavek a houpaček. Hopsárium je určeno pro hraní nejen dětí, ale i jejich rodičů!

Hopsárium Lipno

Na Lipně si můžete sjet na bobech, i když na kopcích není sníh! Bobová dráha v Lipně nad Vltavou je díky instalovanému vytápění otevřena i v zimních měsících, a to denně od 10:00 do 18:00. Těšit se můžete na 1 kilometr dlouhou dráhu s dvěma tunely a celkem 21 zatáčkami. Velice oblíbená je kontrola rychlosti jízdy na radaru, která soutěživým návštěvníkům umožňuje porovnat navzájem jejich výkony. Svojí délkou, rozmanitostí a umístěním v krásné přírodě s úchvatnými výhledy na Lipenské jezero se řadí ke světové špičce – v Česku je mnohými znalci hodnocena jako vůbec nejlepší.

Dovolená na Lipně plná zábavy a nevšedních zážitků na Vás již netrpělivě čeká! Stačí si už jen vybrat to nejlepší ubytování. Širokou nabídku hotelů i penzionů s garancí té nejnižší ceny najdete zde.

Neváhejte proto a užijte si s eHotel.cz Vaši zimní dovolenou na Lipně se vším všudy!