Za duchem Rampušákem do Orlických hor

3 minuty čtení 24.02.2016 Sport

Tak jako má naše nejvyšší pohoří svého ochránce Krakonoše, Orlické hory mají zase ducha Rampušáka. Jenomže zatímco postava Krakonoše má kořeny v lidové slovesnosti, Rampušák vznikl spíše jako parodie svého známějšího kolegy. Ať tak či tak, Orlické hory nezůstávají v nabídce lyžařských areálů pozadu. Skiareál Deštné a Říčky patří k nejvyhledáva­nějším centrům zimních sportů u nás. A protože je celá oblast proslulá také svojí sklářskou minulostí, nenajdete tam jiné sněhové vločky než ty, co se křišťálově třpytí…

Orlické hory

Proč je přestupný rok přestupný?

3 minuty čtení 22.02.2016

Přestupný rok máme jednou za každé čtyři roky a znamená to, že má měsíc únor místo 28 dnů 29. Jednoduché vysvětlení, že? Je to ale opravdu tak snadné? Proč je vlastně únor nejkratším měsícem v roce a jak je možné, že rok má více než 365 dnů?

Přestupný rok 2016

Příběh o odvaze a nezdolném přátelství

3 minuty čtení 20.02.2016

Odvaha, obětavost a především nezdolné přátelství, které nemohla zlomit ani drsná a krutá krkonošská příroda. Tak by se dal vystihnout tragický příběh dvou kamarádů lyžařů Bohumila Hanče a Václava Vrbaty. V historii českého sportu je hned několik příběhů, které šly daleko za hranice standardního vztahu mezi sportovci. Žádný z nich ale není dosud tak živý a tak často připomínaný jako právě ten o zarputilém závodníkovi Hančovi a jeho věrném příteli Vrbatovi.

Příběh Hanče a Vrbaty

Zalyžujte si v největším lyžařském resortu v České republice!

2 minuty čtení 17.02.2016 Sport

Černá hora, Pec pod Sněžkou, Černý důl, Velká Úpa a Svoboda nad Úpou – to je pět lyžařských areálů, které tvoří největší skiresort v České republice. Celkem 40,5 km prosluněných sjezdových tratí, moderní vyhřívané lanovky a navíc možnost lyžovat ve více areálech v jeden den. Mezi jednotlivými skiareály se dá pohybovat buďto přímo na lyžích anebo vás sveze jeden ze skibusů či sněhových roleb, které pravidelně pendlují mezi středisky. A navíc budete lyžovat na dohled od majestátního vrcholu naší nejvyšší hory Sněžky!

Skiresort Černá hora – Pec

Ohlédnutí za letošním masopustem

2 minuty čtení 15.02.2016 Kultura

I letošní masopust se nesl ve znamení nevázaného veselí, pestrobarevných masek a také slivovice a koblih. Pojďme se podívat, kde byly letos k vidění ty nejrozmanitější masopustní reje plné medvědů, kobyl a také neopomenutelného kominíka a připomeňme si tak tuto krásnou tradici, která je předzvěstí nadcházejících Velikonoc.

Masopust 2016

  • 191 - 195 z 377 článků