Rekordmani mezi stromy v ČR: Znáte je všechny?

4 minuty čtení 11.10.2023 Příroda Česko

Věděli jste, že 20. října slavíme mezinárodní den stromů? A protože venku začíná typické podzimní pochmurné počasí, chceme vás tak trochu nalákat k pobytu v přírodě, protože ta je na podzimu krásná. A stromy, které hrají všemi barvami, obzvlášť. Přinášíme tedy seznam rekordmanů mezi stromy v ČR a také informace o tom, kam se za nimi můžete vydat. 

 



7 procházek po dřevěných chodníčcích v ČR

5 minut čtení 28.09.2023 Příroda Česko

Vyrazte na romantickou procházku po dřevěných chodníčkách po celé republice. Přicházíme se sedmi tipy na výlety na tzv. "lávkách" nad rašeliništi. Většina z nich to jsou zároveň naučné stezky, což může bavit i vaše děti. Chodníky jsou postavené na dřevěných trámech nad otevřenou plochou slatí, hatí a mokřadů s nějakou tou vyhlídkou a odpočinkovou zónou. Objevte přírodu i z této strany a dejte nám vědět, jak se vám na výletech líbilo. 


Kam vyrazit na dovolenou autem? Tipy na cestování po vlastní ose.

Stále je velmi populární variantou vyrazit na dovolenou autem. Kromě velkého zážitku a dobrodružství vám tato forma dovolené přináší také velký komfort a flexibilitu. I v cílové destinaci zůstanete stále mobilní a nemáte žádné omezení v tom, co vše si s sebou na dovolenou dovezete. Kam všude je možné se autem vydat? Jaké pro vás máme tipy pro jednotlivé země? A kam by vás možná nenapadlo vycestovat k moři? To vše se dozvíte v dnešním článku.



  • 16 - 20 z 377 článků